הארמייה ה-64 (ברית המועצות)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הארמייה ה-64
פרטים
מדינה ברית המועצותברית המועצות ברית המועצות
שיוך הצבא האדוםהצבא האדום הצבא האדום
סוג ארמייה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות אביב 19421945
מקים היחידה סטבקה
מלחמות מלחמת העולם השנייה
פיקוד
דרגת המפקד גנרל לוטננט
מפקדים מיכאיל שומילוב

הארמייה ה-64 הייתה ארמייה סובייטית רב-זרועית, שמילאה תפקיד חשוב במהלך המערכה על סטלינגרד.

היסטוריה

הארמייה הוקמה באביב 1942, כאחת מארמיות העתודה שהשתייכו לעתודות הפיקוד העליון הסובייטי, ושמה המקורי היה ארמיית העתודה ה-1. ביולי 1942 הוצבה הארמייה תחת פיקודה של "חזית סטלינגרד", שנועדה להגן על דרכי הגישה לעיר סטלינגרד, וקיבלה את השם "הארמייה ה-64". הארמייה כללה במקור שש דיוויזיות חי"ר במסגרת 2 קורפוסים, ומפקדה היה גנרל לוטננט מיכאיל שומילוב, שהמשיך לפקד על הארמייה עד תום מלחמת העולם ה-2.

בראשית אוגוסט 1942 הועברה הארמייה תחת פיקוד "החזית הדרום-מזרחית", נטלה חלק מרכזי בקרבות המיגננה שניהלה החזית מדרום לסטלינגרד, והצליחה להאט מאד את התקדמות ארמיית הפאנצר הרביעית הגרמנית לכיוון העיר. במהלך המערכה בתוך העיר סטלינגרד החזיקה הארמייה ה-64 בפרברים הדרומיים של העיר - קופרסנויה, ילשנקה ובאקאטובקה - ניהלה שורה של התקפות נגד על האגף הדרומי של אגד הכוחות הגרמני שתקף את סטלינגרד, וריתקה כוחות גרמניים חזקים. הארמייה השתתפה במתקפת הנגד הסובייטית באזור סטלינגרד בנובמבר 1942 (מבצע "אורנוס") כחלק מכוחות "חזית סטלינגרד", ולאחר מכן השתתפה במבצע לחיסול הכוחות הגרמניים שכותרו באזור סטלינגרד בינואר וראשית פברואר 1943.

ב-16 באפריל 1943 שונה שמה של הארמייה לארמיית המשמר (הגווארדיה) השביעית כאות הוקרה על הצטיינותה במהלך המערכה על סטלינגרד. בקיץ 1943 מילאה הארמייה תפקיד חשוב בהדיפת המתקפה הגרמנית על בליטת קורסק, ובמתקפת הנגד הסובייטית שבאה בעקבותיה (מבצע "רומיאנצב"). כחלק מכוחות החזית האוקראינית השנייה השתתפה הארמייה בהתקדמות הסובייטית מערבה לנהר הדנייפר בסתיו 1943, ובמערכות לשחרור שטח אוקראינה הדרומית מידי כוחות הציר. בשלבים המאוחרים יותר של המלחמה השתתפה הארמייה במתקפות הסובייטיות ברומניה ובהונגריה, וסיימה את המלחמה בפראג, בירת צ'כוסלובקיה.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא רוסיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0