גבינת גלוסטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גלוסטר
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא מחוז גלוסטרשייר
מוצא אנגליהאנגליה אנגליה
גבינות
סוג חלב פרות

גלוסטראנגלית: Gloucester) היא סוג של גבינה חצי קשה, לא מפוסטרת, שמקורה באזור גלוסטרשייר שבמערב אנגליה. גלוסטר מיוצרת החל מהמאה ה-16 ובמקור הופקה מחלב שהגיע מזן פרות הגלוסטרשייר הייחודי לאזור.

סוגים

  • גלוסטר יחיד (Single Gloucester): גבינה המיושנת מעט פחות, לכן רכה ומתפוררת יותר ובעלת אחוז שומן קטן יותר. נפוץ בעיקר באזור בו היא מיוצרת.
  • גלוסטר כפול (Double Gloucester): הגלוסטר הכפול מיושן יותר ולכן בעל טעם ומרקם עשיר ודומיננטי יותר. הגלוסטר הכפול נפוץ הרבה יותר ברחבי בריטניה ובעולם.
  • גבינת קוטסוולד (Cotswold Cheese): מיוצרת על ידי שילוב עירית ובצל ירוק לתוך גבינת גלוסטר כפול.
  • גבינת הצייד או סטילצ'סטר (Huntsman cheese; Stilchester): מיוצרת משכבה של גבינת גלוסטר וגבינת סטילטון המונחות אחת על השנייה לסירוגין.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30347584גבינת גלוסטר