גבינה נבלוסית
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
גבינה נבלוסית חתוכה | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
על שם | שכם |
מטבח | ערבי |
אזור מוצא | המזרח התיכון |
מוצא | הרשות הפלסטינית |
גבינות | |
סוג חלב | חלב כבש |
גבינה נבלוסית (בערבית: جبنة نابلسية) היא גבינה מלבנית, לבנה ומלוחה ממשפחת הגבינות החצי-קשות שמקורה בעיר שכם[1].
הגבינה נחשבת לפופולרית בירדן ובקרב תושבי הגדה המערבית.
גבינה זו נחשבת למרכיב עיקרי בקינוח הכנאפה[2][3].
אטימולוגיה
הגבינה מכונה נבלוסית על שם העיר שכם, שבה היא נוצרה[4].
ייצור ואחסון
הגבינה הנבלוסית עשויה בדרך כלל מחלב כבשים מפוסטר, אך ניתן להכינה גם מחלב עיזים.
מרקם וטעם
צבע הגבינה הוא לבן, יש לה מרקם חלק, טעמה מלוח והיא הופכת לרכה וגמישה כאשר מחממים אותה.
ניתן לדמות את מרקמה של הגבינה למוצרלה, אך טעמה הוא תוצאה של השריית מי הגבינה במלח ופירותיו של עץ המחלב ושיח אלת המסטיק.
הערות שוליים
- ^ Adnan Y. Tamime, Brined Cheeses, John Wiley & Sons, 2008-04-15, מסת"ב 978-1-4051-7164-9. (באנגלית)
- ^ Gerda Glezer, כנאפה - כללי המשחק | השולחן, באתר כנאפה - כללי המשחק | השולחן, 2019-04-15
- ^ מאת פרח רסלאן, כנאפה סולת | השולחן, באתר כנאפה סולת | השולחן, 2020-01-28
- ^ "Ackawi". נבדק ב-24 במרץ 2015.
{{cite web}}
: (עזרה)
37940767גבינה נבלוסית