ברס בלו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
ברס בלו | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
אזור מוצא | ברס (Bresse) |
מוצא | צרפת |
גבינות | |
סוג חלב | פרות |
ברס בלו (בצרפתית: Bleu de Bresse) היא גבינה כחולה בעלת ציפוי כפול שיוצרה לראשונה ב-1951 באזור ברס שבצרפת, על ידי קואפרטיב חקלאי, כתגובה לפופולריות הגוברת של הגבינות האיטלקיות. הגבינה עשויה חלב מלא ומצופה בציפוי אכיל שצבעו בדרך כלל לבן ובעל ארומה של פטריות. מרקם הפנים שלה דומה לגבינת ברי וכולל כתמי עובש כחול. צורתה גלילית ומשקלה נע בין 125 ל-500 גרם.
תהליך הייצור
הגבינה מיוצרת מגבינה לבנה המבשילה יחד עם פנציליום רוקפורטי בתבנית מחוררת. לאחר שמתהווה הצורה הרצויה, מוציאים את הגבינה מהתבנית, ממליחים אותה וסוחטים אותה, ולבסוף מצפים אותה בפניציליום קממברטי על מנת ליצור את השכבה החיצונית.
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: ברס בלו |
30347577ברס בלו