ברסי (מאכל)
המאכל בְּרֶסִי (בצרפתית: Brési או Braisi) הוא בשר בקר מומלח, מיובש ומעושן.
מאפיינים
מכינים אותו בשווייץ ובמחוז דו, בצרפת. הוא דומה לבינדנרפלייש (אנ') מגראובינדן. ברסי מוגש בדרך כלל בפרוסות דקות כמנה ראשונה, או כתוספת לפונדו.
ברסי מוזכר לראשונה בחיבורים על גסטרונומיה בסביבות 1560. שמו בא מהצבע האדום העז שלו הדומה לצבע העץ ברזיל, העץ האסייתי (שהיה מוערך מאוד באותה תקופה), שגם העניק את אז את שמו גם לברזיל.
הכנה
שווייץ
בשווייץ, בז'ורה (קנטון) ובקנטון ז'ורה של ברן, מיוצרים שני מוצרים שונים מאוד תחת השם ברסי והשני braisi. המוצר האחד הוא נתח הבשר המומלח והמעושן במשך זמן קצר ומשמש לבישול. הגרסה השנייה, שהיא המסורתית ביותר, מורכבת מנתח בשר מלוח, מעושן ומיובש באוויר. המוצר הזה נצרך ללא בישול, חתוך לפרוסות דקות.
צרפת
בצרפת מכינים את הברסי מנתחי בקר של הגזעים הצרפתיים מונטבליארד וסימנטל. את החתיכות ממליחים במלח בישול ולפעמים משפשפים בעשבי תיבול (טימין, עלי דפנה, ציפורן, ערער) ולאחר מכן מייבשים ומעשנים במשך שלושה שבועות במעשנה הניזונה מעץ שרף. שיטת הכנה זו מעניקה לבשר ברסי את צבעו האדום העמוק, הקשיחות והניחוחות העוצמתיים שלו.
קישורים חיצוניים
38518800ברסי (מאכל)