בקליאו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:Klippfiskproduksjon.jpg
מתוך תהליך היצור של הבקלאו

בקליאופורטוגזית: Bacalhau) הוא דג בקלה מיובש במלח המשמש במאכלי דגים מסורתיים בפורטוגל ובברזיל.

מכיוון שבפורטוגל לא היה ניתן להשיג דג בקלה טרי, יובא הדג כשהוא משומר במלח ונחשב מזון לעשירים בלבד. עם ירידת עלויות ההובלה והגידול בהיצע הפך הבקלאו לפופולרי בקרב הציבור הרחב והוא מוגש באופן מסורתי בבתים פורטוגזיים בערב חג המולד.

מתכוני הבקלאו דורשים השריית הדג במים למשך לילה תוך החלפת המים כל מספר שעות.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.