בלו דה ורקור-סאסנאז'

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בלו דה ורקור-סאסנאז'
Bleu du Vercors-Sassenage

בלו דה ורקור-סאסנאז'צרפתית: Bleu du Vercors-Sassenage) היא גבינה כחולה טבעית מפוסטרת בעלת קליפה טבעית מחלב פרה.

ייצור

הגבינה יוצרה במקור על ידי נזירים באזור רון-אלפ בצרפת במאה ה-14. כעת מיוצרת באזור דופינה. הגבינה היא בעלת הסמכת כינוי מקור מבוקר (AOC) ומוגנת מאז 1998.[1] כחלק מדרישת ההסמכה, הגבינה צריכה להיות מורכבת מחלב מפרות מהגזעים מונבליאר, אבונדאנס או וילארד. הגבינה לא דחוסה ולא מבושלת ומכילה את העובש פניציליום רוקפורטי (Penicillium roqueforti). ב-Grand Dictionnaire Universel של לארוס מהמאה ה-19, פרנסואה הראשון, מלך צרפת מתואר כמי שמאוד אהב את הגבינה.[2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Iburg, Anne (2004). Dumont's Lexicon of Cheese. REBO publishers. ISBN 90-366-1689-1.
  2. ^ "Blue de Vercors - Formaggio.it". אורכב מ-המקור ב-2006-10-08.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37600911בלו דה ורקור-סאסנאז'