בית הספר לכלכלה, אוניברסיטת תל אביב
(ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות) |
---|
Click to Shrink Back
|
החוג לכלכלה נוסד בשנת 1966 בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל אביב. בשנת 1992 החליט סנאט האוניברסיטה להרחיב את החוג לבית הספר שייקרא על שם פרופסור איתן ברגלס, שהיה ממקימי החוג ואחד הכלכלנים המובילים בארץ. הוא כיהן כדקאן הפקולטה למדעי החברה וכסגן הרקטור. בין התפקידים הציבוריים שמילא: ראש אגף התקציבים במשרד האוצר ויו"ר מועצת המנהלים של בנק הפועלים. בית-הספר לכלכלה הוא אחד מבתי הספר המובילים[דרושה הבהרה][דרוש מקור] בעולם ומציע תוכניות לימודים לקראת התואר הראשון והתארים המתקדמים.
לימודי תואר ראשון בבית-הספר לכלכלה
מטרת תוכנית הלימודים לתואר ראשון בבית הספר לכלכלה היא להכשיר את הסטודנט לזהות, לנתח ולפתור בעיות בתחום הכלכלה, הן בעבודתו והן בהמשך לימודיו לקראת תארים גבוהים יותר. במסגרת התוכנית נדונות בעיות כלכליות במישורים של משק הבית, הפירמה, הממשלה והמשק בכללותו. התוכנית מדגישה היבטים תאורטיים הנלמדים באמצעות מודלים מתמטיים והיבטים אמפיריים הנלמדים באמצעות מודלים כמותיים וכלים סטטיסטיים.
בלימודי התואר הראשון שני מסלולים
- מסלול הלימוד המורחב - מסלול זה משלב לימודים בבית-הספר לכלכלה עם לימודי חטיבות שהן קבוצות של קורסים בתחומים שונים הנלמדים מחוץ לבית-הספר.
- מסלול הלימוד הדו חוגי-במסלול זה שתי תוכניות:
- דו חוגי רגיל: תוכנית זו משלבת לימודים בבית-הספר לכלכלה עם לימודים בחוג נוסף, בפקולטה למדעי החברה או מחוצה לה.
- דו חוגי מתואם: תוכנית זו משלבת לימודים בבית-הספר לכלכלה עם לימודים בחוג נוסף. במסגרת זו כלולים הצירופים האלה: כלכלה-ניהול, כלכלה-חשבונאות, כלכלה-מדעי המחשב, כלכלה-מתמטיקה, כלכלה-סטטיסטיקה.
לימודי תואר שני בבית-הספר לכלכלה
לבית הספר לכלכלה תוכנית משותפת לתואר שני מחקרי עם המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית. מטרת התוכנית להקנות לתלמידים ידע מעמיק בתחומי הכלכלה ולהכשירם לעבודת מחקר כלכלי במסגרות האקדמיה, בשירות הציבורי ובסקטור הפרטי. כמו כן, מתקיימים בבית הספר לימודים לקראת התואר השלישי.
קישורים חיצוניים
- אתר בית-הספר לכלכלה, (באנגלית)
- דף בית הספר לכלכלה, באתר הפקולטה למדעי החברה
- דוד פינס, סיפור ההקמה של החוג לכלכלה באוניברסיטת תל אביב, רבעון לכלכלה שנה 60, חוברת 1/2/3/4, מרץ/יוני/ספטמבר/דצמבר 2013
22823852בית הספר לכלכלה, אוניברסיטת תל אביב