ביצה בקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביצה בקן

ביצה בקן או ביצה בסל היא מאכל של ביצת עין המטוגנת בתוך חור בפרוסת לחם. להכנת ה"קן" מסירים באמצעות חותכן עוגיות או כוס עיגול ממרכז פרוסת לחם. את הלחם ניתן למרוח בחמאה. קולים את הלחם או מטגנים אותו במחבת משומנת בשמן, מרגרינה או חמאה וכשהלחם משחים מחליקים לתוך ה"קן" את הביצה וממשיכים בטיגון.

ייחודו של המאכל הוא בכך שהחלבון מתמזג בלחם הסופג אותו. יש הדוקרים את החלמון כדי שאף הוא ייספג בלחם. לעיתים הופכים את המאכל לאחר שטוגן צדו התחתון, כך שיטוגן משני צדיו. יש המקרימים את המאכל המוכן בגבינה תחת הגריל.

בישראל מוגש בדרך כלל עם ירקות או סלט ירקות. במדינות אחרות מגישים אותו עם קטשופ, ריבה או גבינה.

בישראל ובמדינות דוברות אנגלית נחשב למאכל האהוד במיוחד על ילדים, במיוחד הגרסה המטוגנת בחור מרובע בלחם - "ביצה מרובעת".

ניתן להכינו גם עם שתי פרוסות לחם המונחות זו על זו, עם חור במרכזן, אליו מוחלקות שתי ביצים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ביצה בקן בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27287445ביצה בקן