אפוד זוהר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פועלי בניין בלאגוס לובשים אפודים זוהרים בעת יציקת בטון
טכנאים בשדה תעופה לבושים בסרבלים זוהרים בעת טיפול במטוס

אפוד זוהר הוא בגד בצבע בולט (בדרך כלל צהוב) הנלבש על פלג הגוף העליון כדי להבטיח נראות טובה יותר של הלובש אותו, ובכך לשפר את בטיחותו. לשיפור נוסף של הנראות כולל האפוד פסים מחזירי אור. שימוש נפוץ באפוד זוהר הוא בעת עצירת חירום בשולי הדרך, לשם שיפור הנראות של הנהג היוצא מרכבו וצמצום הסיכון של פגיעה בו מרכב חולף. אנשי ביטחון המפקחים על אירוע רב משתתפים נוהגים אף הם ללבוש אפוד זוהר, כדי שיהיה קל לזהותם.

במכונית אפוד זוהר הוא חלק מערכת בטיחות הכוללת גם משולש אזהרה וערכת עזרה ראשונה. בלילה חשוך, נהג שעצר בצד הדרך נראה למרחק של 30 מטר ללא אפוד זוהר, ולמרחק של 150 מטר עם אפוד זוהר.[1] החזקת אפוד זוהר ברכב ולבישתו בעת יציאה ממכונית שעצרה בצד דרך שאינה דרך עירונית, הפכה לחובה במדינות רבות בתחילת המאה ה-21. בישראל נקבעה חובה זו בסעיף 65ב לפקודת התעבורה, שנכנס לתוקף ב-1 בינואר 2006.[2]

תקנות הבטיחות בעבודה (ציוד מגן אישי), התשנ"ז–1997[3] מחייבות לבישת אפוד זוהר בעבודות שדורשות הבחנה ברורה מרחוק של הימצאות העובדים באתר העבודה כגון: עבודות בכבישים, מדרכות ומסילות ברזל ובשוליהם – כגון סלילה ואחזקה, צביעה ופיקוח, התקנה ואחזקה של אמצעים ואבזרים; וכן עבודות פינוי אשפה, ניקיון ואיסוף אשפה, הסרת מכשולים ומטרדים אחרים בכביש והכוונת תנועה בכביש.

מאפייניו של אפוד זוהר נקבעו בתקן אירופי וגם בתקן ישראלי: ת"י 1258 חלק 4.[4]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אפוד זוהר בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אפוד זוהר37032580Q1585082