אנדרואיד 10

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אנדרואיד 10
Android 10
מסך הבית של אנדרואיד 10 במכשיר פיקסל
מסך הבית של אנדרואיד 10 במכשיר פיקסל
מפתח גוגל
משפחה אנדרואיד

אנדרואיד 10 (נקראה במהלך הפיתוח Android Q) היא הגרסה העשירית של מערכת ההפעלה אנדרואיד. תאריך היציאה שלה הוא 3 בספטמבר 2019, עת גוגל שחררה עדכון גרסה למכשיריה[1].

היסטוריה

לוגו אנדרואיד Q

גוגל פרסמה את גרסת הבטא הראשונה של אנדרואיד Q ב-13 במרץ 2019, בבלעדיות למכשירי הפיקסל שלה[2]. ב-7 באוגוסט 2019 שוחררה גרסת הבטא השישית והאחרונה של מערכת ההפעלה.

ב-22 באוגוסט 2019 הכריזה גוגל כי שם מערכת ההפעלה החדשה הוא אנדרואיד 10, ובכך סיימה את מסורת הענקת שמות קינוחים לגרסאות המערכת, בין היתר, משום שלא כל המאכלים היו מוכרים בכל רחבי העולם, וכן היה קושי לבטא חלק מהשמות בשפות מסוימות[3][4].

תכונות

חוויית המשתמש

אנדרואיד 10 הציגה מערכת מחוות מלאה, כמו מחוות להחלקה משני צידי התצוגה על מנת לחזור אחורה, החלקה מעלה כדי לחזור למסך הבית, החלקה מעלה והחזקה כדי להגיע לכל האפליקציות הפעילות, החלקה אלכסונית מהפינה התחתונה של המסך כדי להגיע ל-Google Assistant, והחלקה על הסרגל שבתחתית המסך כדי לעבור בין אפליקציות. התמיכה במחוות אלה היא חובה על כל היצרנים, שמצידם יכולים להוסיף מחוות נוספות לשליטה מלאה.

ניתן להשתמש בתכונה המכונה "בועות" להצגת תוכן מאפליקציות נתמכות שמאפשרת לענות להודעות מבלי לצאת מהאפליקציה בה נמצא המשתמש, בדומה לפייסבוק מסנג'ר[5]. אפשרות זאת נועדה להחליף את הרשאת "שכבת על" הקיימת, אשר היו בה תקלות אבטחה וכן חששות להאטה בביצועים.

עוד כוללת אנדרואיד 10 "מצב כהה", בדומה ל-iOS 13[6].

אפליקציות יכולות גם כן להציג "לוח הגדרות" להגדרות ספציפיות, כך שהמשתמש לא יידרש לעזוב את האפליקציה כדי להגדירן.

פלטפורמה

בוצעה אופטימיזציה של מערכת ההפעלה לטלפונים חכמים מתקפלים, כולל המשכיות בעת שינוי בין שני המצבים, שינויים במצב ריבוי חלונות ועוד.

פרטיות ואבטחה

אנדרואיד 10 הוסיפה מספר שינויים באבטחה ובפרטיות: אפליקציות יכולות להיות מוגבלות על ידי המשתמשים לגישה לנתוני מיקום רק בעת השימוש[7]. נוספו עוד מגבלות על אפליקציות אחרות שפועלות ברקע.

שינוי נוסף נתמך באנדרואיד 10 ויהפוך לתקן באנדרואיד 11, כשלאפליקציות ניתן יהיה לגשת רק לקבצים שהן יצרו. גישה לקבצים אחרים תתאפשר רק על ידי אישור המשתמש.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


גרסה קודמת:
אנדרואיד 9.0
אנדרואיד 10
2019
גרסה עוקבת:
אנדרואיד 11
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28166755אנדרואיד 10