אל סייר דה קאן רוקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף אל סלר דה קאן רוקה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
השף חואן רוקה מבשל בטבח המסעדה

אל סייר דה קאן רוקהספרדית: El Celler de Can Roca) היא מסעדה בספרד. היא נבחרה במקום ה-21 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם בשנת 2006, [1]במקום ה-11 בשנת 2007, [2]במקום ה-26 בשנת 2008, [3] בשנת 2009 היא נבחרה במקום החמישי, [4] וב-2010 התקדמה המסעדה למקום ה-4 בעולם. [5] וב-2011 התקדמה למקום ה-2 בעולם. [6] המסעדה מחזיקה בשלושה כוכבים במדריך מישלן האדום. [7]

אודות המסעדה

המסעדה נמצאת בז'ירונה, קטלוניה, ספרד, היא נוסדה ב-1986 בידי האחים חואן וג'וזף (פיטו) רוקה, בסמוך למסעדה המשפחתית של הוריהם שמגישה תבשילים מסורתיים. האח המבוגר, חואן רוקה, הוא השף הראשי, האח האמצעי, ג'וזף רוקה, הוא הסומלייה. ב-1996 הצטרף אליהם האח הצעיר ג'ורג' (ז'ורדי) ונהיה אחראי על המתוקים. ב-2007 עברה המסעדה למבנה מודרני שהוקם במיוחד עבורה כמאה מטרים ממשכנה הקודם.

כיום (2010) עובדים במסעדה מעל 25 אנשים, בכללם פונטיין, אשתו של ג'וזף רוקה. במסעדה מקום ל-45 סועדים על פני 12 שולחנות בחדר שגודלו 80 מטר מרובע. גודלו של המטבח הוא 210 מטר מרובע וגודלו של המחסן הוא 250 מטר מרובע ובו למעלה מ-40,000 בקבוקי יין מכ-1,600 מותגים שונים. ב-2008, התפריט נע בין 80 אירו ל-95 אירו והמחיר הממוצע לסועד כולל משקאות היה בסביבות 120 אירו.

סגנון הבישול הוא "טכני-אמוציונלי". הוא אמוציונלי בניסיון לשחזר ארומות וטעמים אבודים בזכרונו של הסועד דרך התת-מודע (בדומה לשמיעת שיר ישן) שיזכירו לו זכרונות אישיים מהעבר. משתמשים בטכניקות בישול מסורתיות וגם חדשות, והצגה קפדנית של המנות.

ב-2013 דורגה המסעדה כמסעדה הכי טובה בעולם, והדיחה את מסעדת נומה הדנית.

הם יצרו כמה תבשילים וקינוחים המבוססים על בשמים ידועים, קינוח אחד מ-2008 מבוסס על הבושם 'אטרניטי' של קלווין קליין, [8] [9] [10] קרולינה הררה, [11] חברת הבשמים הקטלנית Puig,‏ [12] 'היפנוטיק פויזן' של דיור, בולגרי, 'טרזור' של לנקום, 'אנג'ל' של טיירי מוגלר ועוד.

פרסים והוקרה

  • ב-1995 קיבלה המסעדה כוכב ראשון במישלן.
  • ב-2000 חואן רוקה נבחר לשף השנה בידי האקדמיה הספרדית לגסטרונומיה.
  • ב-2002 קיבלה המסעדה כוכב שני במישלן.
  • ב-2006 בחר המגזין הבריטי רסטורנט במסעדה כ-21 בטיבה בעולם.
  • באפריל 2006 היא זכתה במקום השני במגזין הצרפתי L' officiel, בעמוד 75 נכתב שתבשיליה של אל סייר דה קאן רוקה "יכולים להיות במוזיאון גוגנהיים בילבאו או במומה בניו יורק" וכי "אין להם שום שווה ערך בספרד ואולי גם מחוץ לספרד.
  • ב-2007 בחר המגזין הבריטי רסטורנט במסעדה כ-11 בטיבה בעולם.
  • בינואר 2008 העתון Wine & Gastronomy בחר במנה Ory Gambini של חואן רוקה כתבשילה הטוב ביותר לשנת 2007.
  • ב-2008 בחר המגזין הבריטי רסטורנט במסעדה כ-26 בטיבה בעולם.
  • באוגוסט 2008 הופיעה המסעדה על שער כתב העת Gourmet Club.
  • בנובמבר 2008 הקדיש המגזין Apicius, המתמחה במטבח העילי, סקירה בת 35 עמודים על המסעדה.
  • בדצמבר 2008 הייתה המסעדה נושא לכתבת השער של כתב העת Discover Cuisine.
  • ב-2009 בחר המגזין הבריטי רסטורנט במסעדה כחמישית בטיבה בעולם.
  • במאי 2009 שלושת האחים ואימם הצטלמו לשער גיליון מספר 347 של The Dominical של El Periódico.‏[13]
  • המסעדה נבחרה בידי Tour de France כמייצגת המטבח הקטלני.
  • בנובמבר 2009 זכתה המסעדה בכוכב שלישי במישלן.
  • ב-2010 בחר המגזין הבריטי רסטורנט במסעדה כרביעית בטיבה בעולם.

ספרי המסעדה

  • VacuumCooking by Joan Roca and Salvador Brugués. In Castilian, English, French, German and Italian.
  • Les Catalans tota Receptes life,Joan Roca and Fontané Montserrat. In Catalan.
  • The kitchen of my mother,by Joan Roca. In Catalan and Castilian.
  • Dolces Sensacions, Jordi Roca. In Catalan.
  • El Celler de Can Roca, a fantastic symphony,Jaume Coll. In Catalan and Castilian.
  • TenMenus for a concert by Joan Roca. In Catalan and Castilian.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אל סייר דה קאן רוקה בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

21516871אל סייר דה קאן רוקה