אלכסנדריה (מחוז)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלכסנדריה
محافظة الإسكندرية
מדינה מצריםמצרים מצרים
בירת המחוז אלכסנדריה
שטח 2,818 קמ"ר (דירוג: 15)
אוכלוסייה
 ‑ במחוז 4,799,740 (דירוג: 8, 2015)
 ‑ צפיפות 1,700 נפש לקמ"ר (2015)

לחצו כדי להקטין חזרה

מחוז מטרוחמחוז אלכסנדריהמחוז אל-בחירהמחוז כפר א-שיח'א-דקהלייהמחוז דמיאטצפון סינימחוז פורט סעידמחוז אל-ע'רביהמחוז אל-מנופיהמחוז אל-קליוביהמחוז א-שרקיהמחוז אסמאעיליהמחוז אל-גיזהמחוז פיוםמחוז קהירמחוז סואץדרום סינימחוז בני סויףמחוז אל-מניאמחוז אל-ואדי אל-גדידמחוז אסיוטמחוז הים האדוםמחוז סוהאגמחוז קינאמחוז קינאמחוז לוקסורמחוז אסואןביר טווילמשולש חלאיבלובסודאןערב הסעודיתירדןישראלרצועת עזהישראלAlexandria in Egypt.svg
אודות התמונה

אלכסנדריהערבית: محافظة الإسكندرية) הוא אחד מ-29 מחוזות מצרים הממוקם בצפון מצרים. מחוז אלכסנדריה נחשב למחוז החשוב ביותר במדינה לאחר מחוז קהיר. הוא ממוקם על גדות הים התיכון, מה שהפך את המחוז למרכז חשוב של סחר ימי. כיום, הנמל המקומי באלכסנדריה הוא החשוב ביותר במצרים. בנוסף על כך, המחוז נחשב למרכז תעשייתי חשוב, ומתרכזים בו כ-40% מהתעשייה המצרית (בעיקר כימיקלים, מזון, אריגה וכן תעשיות דלק ודשנים).

בירת המחוז היא אלכסנדריה, העיר השנייה בגודלה במצרים, אשר שימשה כבירת הארץ עד הקמתה של קהיר. נכון לשנת 2015, מתגוררים במחוז כ-4.8 מיליון תושבים ושטחו הוא כ-2,800 קמ"ר.

המוסדות החינוכיים החשובים במחוז הם ביבליותיקה אלכסנדרינה ואוניברסיטת אלכסנדריה. האתרים התיירותיים הפופולריים הם המגדלור באלכסנדריה המוזיאון היווני-רומי.

היסטוריה

הקשר בין אזור אלכסנדריה לבין התרבות ההלניסטית החל מאות שנים לפני הופעתו של אלכסנדר הגדול. בסביבה זו התקיים סחר מפותח מאד עם יוון, מה שגרם ליחסים טובים בין המצרים ליוונים בתקופת ממלכת פרס ששלטה בעמק הנילוס. בסתיו 332 לפנה"ס אלכסנדר הגדול כבש את האזור ללא קרב. החקלאים המקומיים (אשר התעמתו עם הפרסים פעמים רבות) קיבלו את אלכסנדר בשמחה רבה ובאופוריה. לאחר הכיבוש אלכסנדר הורה על הקמת עיר שתיקרא על שמו אשר הפכה בסופו של דבר לאלכסנדריה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלכסנדריה בוויקישיתוף


Terrestrial globe.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא גאוגרפיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0