אליס סמעאן
אליס סמעאן (באנגלית: Alees Samaan; בערבית: أليس سمعان) היא פוליטיקאית בחריינית ממוצא סורי-נוצרי, האישה הראשונה שכיהנה כשגרירת בחריין לבריטניה[1].
ביוגרפיה
סמעאן היא בוגרת המכללה האנגלית להכשרת מורים בביירות[2], היא למדה הפקת רדיו מטעם ה-BBC וניהלה מספר תחנות רדיו פרטיות בלבנון.
לאחר שובה לבחריין למדה בבית הספר המקצועי-אמריקאי בבחריין, שם הוסמכה לתפקידי מינהל הרפואי. כשסיימה לימודיה החלה לעבוד כאחראית על תוכניות בריאות האם והילד בבחריין מטעם ארגון יוניס"ף של האו"ם, ולאחר מכן כיהנה באותו תפקיד בעומאן. כשסיימה את תפקידה בעומאן שבה סמעאן לבחריין וכהנה כראש מחלקת ההדרכה במשרד הבריאות בבחריין.
בספטמבר 2000 מונתה לחברת מועצת השורא באופן זמני וכהנה בתפקיד עד שנת 2002 אז התקיימו הבחירות הדמוקרטיות הראשונות בבחריין. סמעאן השתתפה בבחירות שנערכו לשני בתי הפרלמנט הבחרייני בשנת 2002 והייתה האישה הראשונה שנבחרה באופן דמוקרטי לכהן בתפקיד רשמי בפרלמנט. באותה שנה חזרה גם באופן רשמי לכהן כחברה במועצת השורא, בה כיהנה במגוון תפקידים עד שנת 2010. בשנת 2004 מונתה לכהן כשרת הבריאות של בחריין ובתקופת כהונתה חל שיפור ניכר בשירותי הבריאות בבחריין והיא הובילה רפורמות מהותיות במערכת הבריאות במדינה, פעולותיה במערכת הבריאות היו אחת הסיבות שבגינן הוענק לה פרס Grassroot Diplomat Award בשנת 2015.
בשנת 2005 נבחרה להיות האישה הראשונה[3] שכיהנה בתפקיד יושבת ראש הבית העליון של הפרלמנט[4] הבחרייני והייתה אחת מששת הנשים שישבו במועצה המייעצת לפרלמנט מאז היווסדה. סמעאן הייתה הפוליטיקאית הראשונה בעולם הערבי שכיהנה בתפקידים בכירים כל כך, בחירתה של סמעאן לתפקיד יושבת ראש הפרלמנט שיקפה מגמה הדרגתית לקראת מעבר לדמוקרטיה אותו עוברת בחריין.
בשנת 2010 החלה לכהן סמעאן כשגרירת בחריין בבריטניה וכהנה בתפקיד זה עד לשנת 2015[5] אשר בגינו קיבלה הערכה רבה ואף פרסים מהממשלה הבריטית[6].
בחודש מרץ 2015 הוענק לסמעאן פרס Grassroot Diplomat Award אשר מוענק על ידי ארגון Grassroot Diplomat[7] הבריטי. הפרס מוענק לדיפלומטים ופוליטיקאים מצטיינים המייצגים את האינטרס של העם הבריטי ברמה הגבוהה ביותר, והוא מוענק על מדיניות, השפעה, תמיכה ציבורית במטרות חברתיות וסיוע עסקי ויצירת מקומות עבודה. פרס זה מוענק בכל שנה לשלושה פוליטיקאים ושלושה דיפלומטים. סמעאן זכתה בפרס על כהונתה כדיפלומטית, לאחר שהציבה כמטרה לשפר את איכות הבריאות של תושבי בחריין, על פועלה להכשרת אנשים לעסוק במקצועות הרפואה ועל פיתוח הקשרים הכלכליים של בחריין ובריטניה. כמו כן, באותה שנה קיבלה סמעאן ממלך שוודיה מינוי של קונסול כבוד של שוודיה בבריטניה[8].
הערות שוליים
- ^ איראן מחדשת הפעילות לערער את היציבות בבחריין, באתר www.arabexpert.co.il
- ^ أليس سمعان (בערבית)
- ^ http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4462051.stmעל נשים בעולם הערבי, באתר BBC, אנ'
- ^ ערבייה ממוצא נוצרי מונתה ליו"ר הפרלמנט בבחריין - וואלה! חדשות (ארכיון)
- ^ אנואר אבדולרחמן, להפריך את כל הטענות, באתר akhbar-alkhaleej, 27/12/2012 (בערבית) (ארכיון)
- ^ السفيرة اليس سمعان تتسلم جائزة أفضل دبلوماسية لدى المملكة المتحدة في العام 2012 | وكالة أنباء البحرين, www.bna.bh
- ^ http://www.grassrootdiplomat.org/whoswho רשימת הזוכים מאתר הארגון, אנ'
- ^ سعادة السفيرة أليس سمعان تقدم أوراق اعتمادها كسفيرة غير مقيمة لدى مملكة السويد, alayam, 24/4/2015 (בערבית)
28996387אליס סמעאן