אלטריה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלטריה
Aletria
מאכלים
סוג קינוח
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה פושר או קר
מרכיבים עיקריים אטריות

אלטריהפורטוגזית: Aletria) הוא קינוח המבוסס על אטריות ורמיצ'לי דקות ונפוץ בפורטוגל[1].

הקינוח מורכז מאטריות, חלב, סוכר, לימון שאותם מערבבים יחדיו, מבשלים ומוסיפים קינמון בצורה של ריבועים[2].

נהוג להגיש את הקינוח בחג המולד, אך גם כארוחת בוקר או קינוח לארוחה.

הקינוח מוזכר לראשונה במאה התשיעית, כאשר הובא לחצי האי האיברי על ידי המורים, נשאר בפורטוגל והשתלב המטבח המקומי[3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אלטריה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Aletria - Um doce com história, tertuliadesabores.blogs.sapo.pt (בפורטוגזית)
  2. ^ Pâtes en Catalogne, Histoire de pâtes, ‏2013-07-09 (ב־)
  3. ^ Colman Andrews, Catalan Cuisine, Revised Edition: Vivid Flavors From Spain's Mediterranean Coast, Harvard Common Press, 2005-12-03, מסת"ב 978-1-55832-329-2. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35000057אלטריה (מאכל)