אלון גונן
לידה | 1966 (גיל: 58 בערך) |
---|---|
מקום מגורים | תל אביב |
השכלה |
בית הספר תדמור French Sommelier School |
מקצוע | שף |
בן זוג | אורי כהן |
אלון גונן (נולד ב-1966 בתל אביב) הוא שף ישראלי המתמחה בבישול צרפתי כפרי. הוא ידוע כמקדם את תעשיית היין הישראלי והוא כותב ומסקר אירועים בנושא עבור פורטל היין הישראלי.[1] בנוסף, הוא משמש ככתב ומבקר יין באתר היין "אדום או לבן"[2] וכותב מאמרים קבוע בנושא יין וקולינריה באתר "אקדמיק".[3]
גונן למד קולינריה בבית הספר תדמור במגמת בישול וקונדיטוריה. מקום עבודתו הראשון היה מסעדת "גראנד מונארק" בעיירה שארט בצרפת, שם התחיל כמתמחה אצל השף מישל מינייה ולאחר תקופת ההתמחות החל לעבוד במקום במשרה מלאה. גונן השלים לימודי יין בבית הספר "French Sommelier School".
בשנת 2004 פתח את מסעדת "ספידו בר" במתחם נמל תל אביב אשר התבססה על שיתוף פעולה עם חברת "ספידו" והתמקדה באוכל ישראלי בריא.
בשנת 2005 פתח את מסעדת "דון ויטו" באור יהודה, אשר הייתה מסעדת הגורמה הכשרה הראשונה באזור זה.
בשנת 2006 פתח מסעדה בסגנון ספרדי יחד עם רקדן הפלמנקו אורי כהן. המסעדה, "אל באריו", שילבה אוכל ספרדי עם מוזיקה ספרדית וריקודי פלמנקו.[4].
בשנת 2010 פתח גונן מסעדה כשרה בבית מלון בקורסיקה עבור איש עסקים ישראלי.
הערות שוליים
- ^ מדור "שף תשתה", Israel Wines - פורטל היין הישראלי
- ^ אתר היין "אדום או לבן"
- ^ "מאמרים מאת אלון גונן" באתר "אקדמיק"
- ^ אביבה לוינסון, שף בשקט עם אלון גונן מאל באריו, אתר 2Eat, 19/10/2006
30593863אלון גונן