איליה לזרסון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. איליה איסקוביץ' לזרסוןרוסית: Илья Исаакович Лазерсон; נולד ב-8 במרץ 1964) הוא שף רוסי-יהודי, מנחה טלוויזיה ורדיו, וידאובלוגר, מחבר ספרי בישול.

ביוגרפיה

איליה לזרסון נולד ב-8 במרץ 1964 בעיר רובנו שבאוקראינה. הוא למד בבית ספר תיכון עם לימוד מעמיק של השפה האנגלית. לאחר כיתה ח' למד מקצועות קולינריים בבית הספר הטכני של רובנו למסחר סובייטי בשנים 1979–1983 (בהצטיינות).[דרוש מקור]

בשנים 1984–1986 שירת בצבא הסובייטי, שם שירת כטבח ביחידה צבאית. בשנת 1991 סיים בהצטיינות את לימודיו במכון הטכנולוגי של לנינגרד לתעשיית הקירור (אנ') עם תואר בטכנולוגיה של ייצור לחם, פסטה וממתקים.

בתקופה שבין 1994 ל-2003. עבד כשף במלון גרנד אירופה, מסעדות "סנט פטרסבורג" ו"פלורה". בשנת 2007 ערך סמינר קולינרי לילדים הנופשים במחנה ארטק[1].

ב-13 באוקטובר 2008, פתח בית ספר-סטודיו משלו לקולינריה, שם מתקיימים שיעורים הן למומחים בתחום הקולינריה והן לטבחים חובבים. לזרסון הוא מחברם של ספרים ומאמרים רבים בנושא בישול.

לזרסון בישל להרבה מפורסמים. ערך מספר ארוחות ערב של מטבח רוסי מודרני בארצות הברית, גרמניה, נורווגיה, בריטניה, צרפת ופינלנד. מחברם של למעלה מ-150 ספרי בישול[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


ערך זה הוא קצרמר בנושא רוסיה ובנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35940501איליה לזרסון