אוקרושקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אוקרושקה
מאכלים
סוג מרק
מטבח רוסי
מוצא רוסיה
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים ירקות, תפוחי אדמה, ביצים קשות, שמנת חמוצה, קוואס

אוקרושקה (רוסית: окро́шка) הוא מרק רוסי על בסיס יוגורט, עם ביצים וירקות[1]. אוקרושקה הקלאסי עשוי בדרך כלל מירקות טריים, תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, בשר, ויש המוסיפים קוואס[2]. כמו כן, נהוג להוסיף למרק שמנת חמוצה. יש המחליפי את הקוואס במים מינרליים[3]. האוקרושקה תמיד מוגש קר[4], ולעיתים אף מוסיפים לו קוביות קרח על מנת לשמור על הטמפרטורה הקרה שלו במזג אוויר חם[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אוקרושקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ צונן ומרענן - אוֹקְרוֹשקַה: מרק רוסי על בסיס יוגורט, עם ביצים וצנוניות, באתר xnet
  2. ^ גליה 1956, אוקרושקה על קוואס - מתכון קלאסי ו -9 אפשרויות להכנת מרק קר, באתר iw.womanexpertus.com, ‏2018-11-16
  3. ^ Val Snow, Okroshka על קפיר: טעם קיץ אמיתי. וִידֵאוֹ, באתר Healthy Food Near Me, ‏2021-08-06
  4. ^ AnydayGuide, Okroshka Day in Russia / May 30, 2021, AnydayGuide (באנגלית בריטית)
  5. ^ Serve a portion definition and meaning | Collins English Dictionary, www.collinsdictionary.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32323667אוקרושקה