אדן חלון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
1- אדן חלון
2-משקוף
ספרים מונחים על אדן חלון פנימי.

אדן חלון הוא המבנה האופקי או המשטח בתחתית החלון. אדני חלון משמשים לתמיכה מבנית ולהחזקת החלון במקומו.

החלק החיצוני של אדן החלון מספק מנגנון לשפיכת מי גשמים הרחק מהקיר בפתח החלון. לכן, אדני החלונות בדרך כלל נוטים מעט כלפי מטה הרחק מהחלון ומהקיר, ולעיתים קרובות משתרעים על פני הפן החיצוני של הקיר, כך שהמים יטפטפו ולא יזלו במורד הקיר.

אדני חלונות מסוימים עשויים מאבן טבעית, אבן יצוקה, בטון, אריחים או חומרים אחרים שאינם נקבוביים כדי להגביר עוד יותר את עמידותם למים.

ייתכן שלחלונות אין אדן מבני או שהסף אינו עמיד מספיק בפני מזג האוויר. במקרים אלה, משתמשים ברצועה של חומר עמיד למים ועמיד בפני מזג אוויר (פלדה, ויניל, PVC) הנקראת אגן אדן כדי להגן על הקיר ולהשיל את המים. בדומה לאדן, אגן אדן לרוב יהיה נוטה ויבלוט ממישור הקיר.

סוגי אדני חלון

אדן חלון במובן הכללי ביותר הוא אלמנט מבני אופקי מתחת לפתח חלון או יחידת חלון בבניית בנייה או מבנה מסגרת ונחשב כחלק ממסגרת החלון. החלק התחתון של מסגרת חלון יושב על גבי אדן החלון של פתח הקיר.[1]

אדן חלון עשוי להשתרע על כל רוחב הקיר מבפנים אל חוץ, כפי שקורה לעיתים קרובות בבנייה בסיסית של בנייה, מה שהופך אותו לגלוי הן בחלקו הפנימי והן בחלקו החיצוני של המבנה. במקרה כזה אדן החלון החיצוני ואדן החלון הפנימי יהיו שני צדדים של אותו אלמנט מבני.

לעומת זאת, אדן חלון עשוי להשתרע רק ממבנה הקיר הפנימי כלפי חוץ ולא להיראות מבפנים המבנה. במקרה זה, סביר להניח שלחלון יש פיסת קישוט פנימית דמוית מדף - לעיתים קרובות עשויה עץ, אריחים או אבן - אשר נבדלת מאדן החלון החיצוני. המונח הטכני המשמש נגרים, יצרני חלונות ואנשי מקצוע אחרים לעבודת קישוט זו הוא שרפרף חלון, אך הוא מכונה גם אדן חלון. בבנייני מגורים, יש אנשים שמשתמשים בסוג אחרון זה של אדן חלון פנימי או שרפרף לאחסון עציצי בית, ספרים או פריטים אישיים קטנים אחרים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אדן חלון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Sturgis, Russell (1901). A Dictionary of Architecture and Building: Biographical, Historical, and Descriptive. Vol. 3. New York: The Macmillan Co.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0