לגבי מקור לקשר של הרב הרצוג לציונות כבר באותה תקופה-
בספר זכרונותי על בני ברק (נמצא באוצר החכמה), מספר ר' יצחק גרשטנקורן שהוא נסע עם הרב הרצוג לקונגרס הציוני הט"ו בבזל. זה לא המקור היחיד, אבל נראה לי שאין צורך בעוד מקורות.
אגב, הרב זווין גם הוסמך על ידי הרוג'צובר לרבנות, וגם הרב משה אביגדור עמיאל שהיה אח"כ מראשי המזרחי, נתינת הסמכה לרבנות זה כמובן הרבה מעבר ללענות לשאלות בכתב, אבל על שניהם איני יודע האם באותו תקופה כבר היה להם קשר לציונות.
והדברים באתר של נח זבולוני כאן. ייתכן שגם מהם ניתן ללמוד כמה דברים.
לטענותיך-
נראה שבאמת יש מקורות אמינים ליחסו של הרוג'וצבר לציונות. אבל לגבי יחסו לרבנים ציונים, אתה לוקח התייחסות אחת, הופך אותה לכלל, ואז מתייחס למקורות הנגדיים כיוצאים מן הכלל..
חלק גדול מהרבנים שהתנגדו לציונות, לא שללו באופן גורף רבנים ציוניים, וסביר שכך גם הרוג'וצבר. ייתכן מאוד שיחסו לרב קוק נובע מדברים ספציפיים ששמע עליו או על דעותיו. [ואגב, הרבה טענות הופצו על הרב קוק, כולל ציטוטים חלקיים, ושקרים וכו', וכפי שכתב האמרי אמת מגור "והנה בחו"ל הי' מושג וציור אחר ממה שהוא באמת. כי עפ"י הידיעות הי' נחשב הרה"ג הרא"ק שי' כאלו הי' רב נאור ורודף שלמונים, ויצאו נגדו בחרמות וגדופים...", וכן יעויין במכתבי הרב יוסף משאש בנושא באוצר המכתבים]. עכ"פ, אין בסיס לקחת את המכתב הזה, ולהוציא ממנו הכללה גורפת, כל שכן כשיש לנו מקורות אחרים שתומכים דווקא באפשרות המנוגדת.