למה מחקת את ההוספה שלך?
שיחה:עריכה תורנית/ארכיון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
לאחר מחשבה נוספת ראיתי שמוזכרים פה ברשימה מכונים בסדר גודל הרבה יותר משמעותי מפאר מקדושים, כגון מכון ירושלים ועוז והדר, שספריהם הם ספרי בסיס בארון הספרים היהודי בכל רחבי תבל, כך שלא מתאים לכאורה להוסיף את פאר מקדושים שהוא מכון קטן יחסית ומתעסק בנישה מסוימת מאד - ספרי חסידות.
נו נו
לדעתי ראוי להחזיר. יש עליהם אפילו ערך במכלול.
גא"מ, ולדעתי יש להזכיר כל מכון רציני שגילה יכולות וביצועים, בלי קשר לרמת התחרות שלו עם מכונים אחרים, גדולים ומבוססים ככל שיהיו.
אני רואה כעת שהוסיפו גם את המכונים זכרון אהרן ונחלת צבי, ואם כן כעת זה בודאי בסדר שהוסיפו חזרה אף את פאר מקדושים.
פאר מקדושים אכן מתחרה עם נחלת צבי (למרות שלדעתי האיכות של נחלת צבי עולה עשרת מונים על אלו של פא"מ), אבל עם זכרון אהרן הוא לא מתחרה בכלל. זכרון אהרן הוא כמעט ברמה של מכון ירושלים (הרמה של עוז והדר - לדעתי ולדעת רבים - מאד רדוד, למרות הבומבסטיות שלהם. מצטער).
שלום למד, היה רשום בערך שאת המכון הקים הרב שילה רפאל, וצויין לכך מקור. גם בערך עליו [https://www.hamichlol.org.il/%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%94_%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%9C כאן] צויין שהוא יזם את הקמת המכון. בהמשך הוא צירף אליו את הרב גולדשטיין. אתה שינית וכתבת, שאת המכון הקים הרב מיימון. כנראה התכוונת שהוא הקים את המכון בכללותו. אבל ערך זה מתייחס לשלוחה הספציפית הזו.
טעיתי כנראה. היה כתוב שהוקם בשנת תרצ"ו, הרב שילה רפאל נולד בשנת תש"א, צריך לתקן.
תיקנתי. שוב תודה על תרומתך לערך.
עכשיו שמתי לב למקור הטעות. שנת תרצ"ו היא שנת הקמת מוסד הרב קוק, וכמובן לא שנת הקמת המכון. מחקתי עכשיו את הנתון הזה. אגב, הרב שילה רפאל היה נכדו של הרב מיימון. כך נכתב בערכו.
לכך התכוונתי.
ודרך אגב, מתי באמת הוקם המכון להוצאת ראשונים ואחרונים?
הרב שילה רפאל היה בנם של יצחק רפאל וגאולה בת יהודה בתו של פישמן מימון, וכיום בנו יהודה רפאל ממשיך את השושלת המשפחתית ועומד בראשות המכון.
לא יודע. לא באתר שלהם, ולא בכתבה שממנה לקחתי את החומר מופיע תאריך.
מה אתה מתכוין בשורתך השנייה? זה בדיוק מה שכתבתי לך. הרב יהודה לייב פישמן מימון הוא סביו של רבי שילה רפאל מצד אמו. אגב, תודה ענקית על עיצוב הערך!
לא התכוונתי לשום דבר.
אין נושאים ישנים יותר