Silk Road

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
לוגו האתר
צילום מסך מהאתר

Silk Road (בתרגום חופשי: דרך המשי) היה אתר ברשת שעסק במסחר. הוא הופעל כשירות Tor חסוי, אשר משתמשיו יכלו לצפות בתוכנו באופן אנונימי ובטוח, ללא חשש לניטור תעבורת הרשת שלהם כשמשתמשים יכלו לקנות ולמכור מוצרים בעזרת המטבע הקריפטוגרפי ביטקוין. האתר החל לפעול בפברואר 2011, אך פיתוחו החל כשישה חודשים קודם לכן[1][2] ונועד להיות חלק מהרשת העמוקה.[3] למרות שהאתר היה מחתרתי,[4] וכונה לפעמים ה־"אמזון"[5] או ה־"eBay"[6] של מכירת הסמים הבלתי חוקיים, האתר כלל גם מכירה של מוצרי יופי וטיפוח, ביגוד, ספרים, חפצי אומנות, פריטי אספנות, ציוד מחשבים, מוצרים דיגיטליים, לצד עשרות קטגוריות נוספות של סחורות.

בתחילה היו הנרשמים לאתר קונים באופן חופשי, ומספר חשבונות המוכרים היה מוגבל. למוכרים נדרשה רכישת חשבון במכירה פומבית. מאוחר יותר נקבע מחיר קבוע לכל מוכר כדי לצמצם את האפשרות למכירת סחורה פגומה.[7]

ב־3 באוקטובר 2013 ה־FBI הפסיק את פעילות האתר.[8] הם עצרו את רוס ויליאם אולבריכט, המפעיל המרכזי של האתר שפעל תחת השם הבדוי "Dread Pirate Roberts"[9] והאשימו אותו במספר ניסיונות לרצח על ידי שימוש בשכיר חרב (במקרה זה הרוצח היה מתחזה של ה FBI ,כך שלמרות שהועבר לחשבונו כסף, הזמנות רצח מעולם לא מומשו), וכן בסחר בלתי חוקי בסמים.[10][11]

ב־7 בפברואר 2014 הואשם אולבריכט בבית המשפט בעבירות של סחר בסמים, פריצה למחשבים, הלבנת כספים ובניסיון להטעות את בית המשפט.[12][13]

בפברואר 2015 הורשע אולבריכט ופסק דינו נחתם למאסר עולם וקנס של 184 מיליון דולר.[14] בינואר 2025 העניק לו הנשיא טראמפ חנינה, תוך שהוא כותב "הרגע התקשרתי לאמו של רוס וויליאם אולברייט כדי להודיע ​​לה שלכבודה ולכבוד התנועה הליברטריאנית, שתמכה בי כל כך חזק, היה לי העונג שזה עתה חתמתי על חנינה מלאה וללא תנאי לבנה, רוס" (בתרגום חפשי).

הזמנת רוצח שכיר

ב-2013 פנה אל אולבריכט משתמש בשם FriendlyChemist, אשר טען כי הוא מתווך בין סוחר באתר בשם LucyDrop לארגון הפשע Hells Angels. הסוחר LucyDrop ביצע הונאת יציאה (Exit Scam) ובכך היה חייב ל-Hells Angels הרבה כסף.

FriendlyChemist כתב לאולבריכט כי יש לו קובץ עם השמות וכתובות מגורים של אלפי לקוחות אשר השתמשו ב-Silk Road והוא יצטרך לשלם לו כופר על מנת שלא יפרסם את זה. אולבריכט פנה אל LucyDrop אשר טען ששותפו למשתמש עשה את ההונאה וכי הוא חסר אונים. אולבריכט ביקש ממנו את השם וכתובת המגורים של FriendlyChemist על מנת שיוכל להשתמש בזה כדי לאיים עליו לא לפרסם את המידע, אך LucyDrop לא הסכים לעשות זאת.

זמן קצר לאחר מכן פנה לאולבריכט משתמש אחר בשם RedAndWhite אשר טען כי הוא נציג של Hells Angels. לאחר חילוף הודעות, אולבריכט העסיק את RedAndWhite על מנת שיהרוג את FriendlyChemist, ולאחר ש-RedAndWhite טען שהרצח בוצע, אולבריכט העסיק אותו על מנת לשלם על מנת לרצוח מספר סוחרים באתר אשר עשו הונאות בעבר, כולל שותפו לשעבר של LucyDrop.

ב־3 באוקטובר 2013, כשה-FBI עצרו את אולבריכט ובדקו את המחשב שלו, הם גילו את חילוף ההודעות הזה אשר עזר להרשעתו הקשה של אולבריכט. מה שאולבריכט לא ידע אז, זה כי LucyDrop, FriendlyChemist ו-RedAndWhite היו כנראה אותו אדם בשם "ג'יימס אלינגסון" אשר העמיד פנים כי הוא רוצח שכיר ובכך גרם לאולבריכט לשלם לו כמיליון דולר, ובמציאות אף אחד לא נרצח בגלל אולבריכט.[15]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Silk Road בוויקישיתוף

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא כלכלה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

Silk Road38890308Q58027