Caller's Bane

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף Scrolls)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Caller's Bane
כללי
תאריך הוצאה 11 בדצמבר 2014
סוגה משחק קלפי אספנות ממוחשב
פיתוח Mojang Studios
הוצאה לאור Mojang Studios
דרישות תוכנה
מצבי משחק שחקן יחיד
מרובה משתתפים
פלטפורמות Microsoft Windows
MacOS
Android

Caller's Bane (במקור Scrolls) הוא משחק קלפי אספנות דיגיטלי אסטרטגי, שפותח על ידי Mojang Studios, שמטרתו לשלב אלמנטים ממשחקי קלפים מסחריים ומשחקי לוח מסורתיים. את Scrolls הגה ופיתח במקור יעקב פורסר (Jakob Porsér), אשר יחד עם מייסד מוג'אנג מרקוס פרסון התכוון ליצור סוג של משחק חדשני שנדיר לראות כיום בשוק. המשחק פותח באמצעות מנוע המשחק Unity, והוא יכול לרוץ במספר פלטפורמות משחק. Scrolls הוכרז ב-2 במרץ 2011, כמשחק השני של מוג'אנג. בעוד שמוג'אנג טענו בתחילה שהפסיקו את פיתוח המשחק ביוני 2015, החברה חשפה אחר זמן מה כי הם עדיין עובדים על הפרויקט, וביוני 2018 הוציאה את המשחק תחת הכותרת החדשה Caller's Bane במהדורה חינמית.

משחקיות

המשחק נסוב סביב השימוש בקלפים, או "מגילות", במטרה להשמיד שלושה מחמשת הפסלים של השחקן היריב, שמוצבים בשני קצות שדה הקרב. ישנם ארבעה סוגים שונים של מגילות במשחק: יצורים, מבנים, לחשים וכשפים. היצורים משוחקים על הלוח ויכולים לתקוף כדי להשמיד יצורי אויב ופסלים. מבנים משוחקים גם על הלוח, ובניגוד ליצורים, הם לא יכולים לנוע. ללחשים יש מגוון רחב של אפקטים, אך לרוב הם משמשים נגד יצורים או מבנים. כשפים פועלים רק על יצורים ולרוב מספקים אפקט מתמשך לאותו יצור.

סטטיסטיקה

לכל מגילה (יצור או מבנה) 3 נתונים סטטיסטיים בסיסיים המשויכים אליה: התקפה, המתנה וחיים. ההתקפה מציינת כמה נזק המגילה תעשה (מגילות מסוימות אינן תוקפות ובמקום זה יש "-" לנתון זה). המתנה מציינת כמה סיבובים המגילה מחכה לפני שהיא תוקפת. בכל פעם שהגיע תור השחקן, לכל מגילה (למעט יוצאים מן הכלל) יש זמן המתנה בין התקפות, זמן ההמתנה נמדד במספרים חד-ספרתיים. אם זמן ההמתנה של מגילה מגיע ל-0, המגילה תוכל לתקוף בסוף התור של השחקן. לאחר סיום ההתקפה של המגילה, זמן ההמתנה שלה יתאפס לזמן ההמתנה הבסיסי שלה, שהוא בדרך כלל 2 אך יכול לנוע בין 1 ל-6. חיים היא כמות הנזק המצטבר שמגילה יכולה לספוג לפני שהיא נהרסת. כבסיס להשוואה, כל הפסלים מתחילים ב-10 חיים.

תורות

ברגע שהתור של השחקן מגיע, יש לו 90 שניות לבצע את הפעולות שלו (ברב משתתפים) או זמן בלתי מוגבל (בשחקן יחיד). בכל רגע במהלך התור שלו, שחקן יכול להעביר יצורים לנקודות ריקות סמוכות, במתווה של יצור אחד לאזור ריק אחד בתור אחד. לא ניתן להזיז מבנים ללא עזרת כשפים או לחשים ספציפיים. השחקן יכול גם, פעם אחת בכל סיבוב, "להקריב" מגילה. אפשר להקריב אותה בשביל לצייר שתי מגילות חדשות או כדי להשיג נקודת משאבים (ראה למטה). מומלץ להקריב את המגילות לפני שמתחילים כל מהלך. השחקן יכול להפעיל כמה שיותר מגילות ככל שהמשאבים שלו מאפשרים זאת. סיבוב מסתיים כאשר אחד המשתתפים לוחץ על סמל שעון החול בפינה השמאלית התחתונה. אפשר לצייר מגילה חדשה אחת בכל סיבוב.

משאבים

משאבים משמשים להפעלת המגילות: לכל מגילה יש "עלות" (1-8 משאבים). ישנם ארבעה משאבים שונים במשחק: אנרגיה, סדר, צמיחה וריקבון; ו-"משאב-על" אחד, פראיות, שיכול לשמש במקום כל משאב אך יש לו מגבלות מתי שחקנים יכולים לקנות מגילות איתו. כל מגילה שייכת למשאב או לסוג אחר. לדוגמה, המגילה 'תותח אוטומטי' עולה 6 משאבי אנרגיה. כשחקן מקריב מגילה עבור משאב, המשאב שיש לשחקן הכי הרבה מקבל תוספת משאבים. לפיכך ישנם שני סוגי משאבים: משאב נוכחי ומשאב מרבי. המשאב הנוכחי שלך מתרוקן כשאתה מפעיל מגילות, אך בתחילת התור שלך המשאב הנוכחי שלך מתמלא בחזרה למשאב המרבי שלך.

פיתוח

מרקוס פרסון, היוצר של מיינקראפט ויעקב פורסר קיבלו השראה להכין סוג חדש של משחק שנראה שלא היה קיים בשוק, ודמיינו משחק שיכלול אלמנטים ממשחקי אספנות קלפים בשילוב עם משחקי לוח מסורתיים. ביולי 2012 עברה Scrolls לשלב אלפא סגור, כאשר חלק קטן מאלו שנרשמו קיבלו גישה מלאה למשחק. גישות נוספות ניתנו כאשר תקופת הבדיקה התרחבה לשלב בטא פתוח. ב-11 ביולי 2013 הוכרז כי המשחק יטמיע מלאכת יד של אמנים מקצועניים. באוקטובר 2013 הנהלת Scrolls הודיעה על 'מצב שיפוט', מצב בו השחקנים שולפים קלפים מחפיסה חדשה, ואז משחקים כמה משחקים עם הקלפים האלו. לאחר כמה משחקים השחקן יוכל לשמור על מספר קלפים ביחס למידת ההצלחה שלו במשחקים.

ב-10 בדצמבר 2014 Mojang Studios הודיעו ש-Scrolls יעזוב את שלב הבטא שלו וישוחרר רשמית למחרת. Scrolls הותאם גם ל-iOS, אולם אפל דחתה את הבקשה לשחרור המשחק אצלה בגלל מערכת החשבונות של המשחק אשר חייבה שחקנים להירשם לפני המשחק. גרסת ה-iOS בוטלה בסופו של דבר כאשר Mojang הודיעה שיפסיקו את הפיתוח הפעיל של המשחק ביוני 2015.

ככל שנמשך פיתוח המשחק, התכונות החדשות נדחקו ל-"שרת בדיקות" לפני שהוטמעו במשחק. זה אפשר למפתחים לאסוף משוב על התכונות החדשות ולבצע התאמות עיצוב ותיקוני באגים לפני שהם יוטמעו רשמית במשחק. ניתן היה להגיע לשרת הבדיקה באמצעות כפתור "אפשרויות נוספות" במפעיל המשחק.

ביוני 2015 הודיעו Mojang כי יפסיקו לפתח תוכן נוסף למשחק. הם ציינו גם כי כל ההכנסות מהמשחק יועברו לתחזוקת שרתים, אשר הם אישרו כי ימשיכו לפעול עד לפחות יולי 2016.

בפברואר 2018 הודיעו המפתחים כי שרתי המשחק ייסגרו ב-13 בפברואר 2018, אך הם מתכננים לשחרר את השרתים בעתיד עבור הקהילה. ב-20 ביוני 2018 Mojang חשפו שהם עדיין עובדים על המשחק כדי שהוא יתמוך בשרתי הקהילה; הם הוציאו את המשחק בשמו החדש-Caller's Bane כמשחק חינמי.

התביעה של Bethesda

Mojang Studios היו מעורבים בתביעה משפטית של Bethesda Softworks, שטענה כי השימוש בשם Scrolls יגרום לבלבול עם הסדרה "The Elder Scrolls" שלה. Mojang זכו במשפט והותר להם להשתמש בשם "Scrolls" לפיתוח עתידי.

ביקורות

עם שחרורו, המשחק קיבל ביקורות מעורבות עד חיוביות, וקיבל 73 מתוך 100 באתר הביקורות Metacritic, בהתבסס על 14 ביקורות.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

Caller's Bane38544721Q7439285