המרכז לאמנות דיגיטלית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית
מידע כללי
כתובת

רח' האמוראים 4, ג'סי כהן חולון

ת.ד 317 חולון 5810202
מנהל אייל דנון
אוצר ראשי אייל דנון
http://www.digitalartlab.org.il

המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית הוא מרכז לאמנות עכשווית, קהילתית, פוליטית וחדשנית, הפועל בחולון.

היסטוריה

המרכז שכן עד יולי 2012 ברחוב ירמיהו בשכונת נווה ארזים, אז העתיק את משכנו לשכונת ג'סי כהן. המרכז מנוהל על ידי אייל דנון, שהקים את המרכז יחד עם גלית אילת, שניהלה אותו עד שנת 2010. הוא מהווה פלטפורמה דינאמית למחקר, חשיבה, הפקה והצגה של אמנות עכשווית, ונקודת מפגש לחילופי ידע בין אמנים, אוצרים, מבקרים והציבור הרחב. המרכז מחויב לתפיסה דינאמית של עולם האמנות והתרבות העכשווית ולשיקוף ההשפעות הטכנולוגיות על התרבות והאמנות. המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, חולון הוקם במטרה לקדם ולהפיץ את אמנות המדיה והווידאו בישראל ומהווה חוליה מקשרת בין שדה האמנות העכשווית והקהילה. המרכז פונה לאוכלוסיות מגוונות ולשכבות גיל שונות ורואה כיעד חינוכי-חברתי את פיתוח הקשר עם תושבי חולון והסביבה והקניית כלים מעשיים ותאורטיים להבנת האמנות הדיגיטלית תוך התנסות בחוויה מרגשת ומהנה.

המרכז פועל מתוך גישה דינמית המשלבת בחינה מתמדת של תהליכים חברתיים, כלכליים, פוליטיים וטכנולוגיים והשפעתם על האמנות והתרבות. במרכז מוצגות תערוכות נושא מתחלפות של אמנים מקומיים ובינלאומיים, סדרת אירועים לאמנות סאונד ומוזיקה חדשה, ארכיון וידאו המכיל עבודות של אמנים מקומיים ובינלאומיים, תוכנית אמן אורח, סדרות של הרצאות וסדנאות ועוד. כמו כן המרכז מוציא לאור את ”מארב” – מגזין אינטרנט לתרבות ואמנות ואת הרדיו האינטרנטי "חאלאס".

בתחום הווידאו ארט היה המרכז שותף להקמתה של "וידאוזון", הביאנלה הבינלאומית לווידאו ארט. המרכז מכיל גם ארכיון וספרייה ליצירות וידאו ארט, ובו למעלה מ-1200 כותרים של יצירות מאת אמנים ישראלים ובינלאומיים. חלק מהארכיון מוצג בתצוגות שונות ברחבי העולם.

בין פעולותיו של המרכז בולטת המגמה לטשטוש גבולות בין סוגי האמנות השונים. במסגרת זו הוצג פסטיבל "הפזורה", אשר הציג מופעים ואירועי מוזיקה נסיונית ופרויקטים של סאונד. במקביל הציג המוזיאון תערוכה של יצירות סאונד ושל כאלו המשלבות דימוי חזותי עם סאונד.

תחומים נוספים בהם מעורב המרכז הוא הוצאה של כתב עת אינטרנטי בשם "מארב", ותחנת הרדיו האינטרנטית "רדיו חלאס" (Halas - Holon Art Lab Audio Service). התחנה נוסדה ב-2008 על ידי דני מאיר, אייל דנון ואורי קצנשטיין כערוץ עצמאי ולא מסחרי, ששם דגש על תכנים מוזיקליים מגוונים ואלטרנטיביים מישראל ומהעולם, שלא מיוצגים בערוצי הרדיו הציבוריים או המסחריים בישראל[1]. התחנה חברה בארגון ה-FMA, ארכיון המוזיקה החופשית, בניהול ה-WFMU, תחנת הרדיו האמריקאית העצמאית המפורסמת מניו ג'רזי[2]. התחנה משדרת 24 שעות ביממה וניתן להקשיב בה לכל תוכניות העבר באופן חופשי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים