גיימר
גיימר (מאנגלית: Gamer; בעברית מכונה: מִשְׂחֲקָן[1]) הוא כינוי סלנג לחובב משחקי מחשב, משחקי וידאו, משחקי לוח ומשחקי תפקידים. בפרט הכוונה היא לחובבי משחקים אשר מבלים זמן רב במשחק, בדיון עם חברים או בקריאה על משחקים.
היבטים קוגניטיביים
במחקר מ-2009 נמצא שלגיימרים יש מספר יכולות קוגניטיביות אשר מפותחות יותר בהשוואה לאוכלוסייה הכללית. ההעצמה של משאבי הקשב מאפשרת לשחקנים להשיג זמני תגובה מהירים יותר ללא פגיעה ברמת הדיוק של הפעולות הנדרשות להם במהלך המשחק. אפקט זה בא לידי ביטוי בטווח רחב של גילים, מתלמידי בית ספר ועד לגילֵי הבגרות[2].
שיאים עולמיים
גיימרים מסוימים מתמחים באספנות. למייקל תומאסון האמריקני שיא גינס של אוסף משחקי הווידאו הגדול בעולם. מדובר בכ-11 אלף משחקים ששווים מוערך בכ-4 מיליון שקלים. יחד עם זאת לא כל המשחקים באיכות הטובה ביותר[3].
בשנת 2012 אחד הגיימרים האוסטרלי, אוקן קיאה, עמד במשימה ושיחק במשך 135 שעות רצופות, אם כי היה תשוש. עורכי ספר השיאים של גינס אינם מעוניינים כי גיימרים יקריבו את בריאותם כדי לעמוד באתגרי הכניסה לספר השיאים וקבעו כללים ברורים כמו: חובה לצאת להפסקה בת 10 דק' כל שעה, לצאת לאכול לשתות ולישון[4].
עבור אחרים, חוויית המשחק של עשרות שעות רצופות הסתיימה באופן הרבה פחות סימפתי. בשנת 2011 צעיר בן 19, תלמיד קולג' מצטיין, התמוטט ונפטר אחרי ששיחק במשך 12 שעות רצופות במשחק יריות מקוון[5].
עבור משחקים מסוימים המשוחקים על ידי משתמשים מכל העולם, מתקיימות תחרויות רשמיות וקיימות אף קבוצות וליגות, עד לרמה שבה משחק המחשב הוא ענף ספורט כמו כל ענף אחר. למשל המשחק Leauge of Legends שאותו משחקים ברמה גבוהה בקוריאה הדרומית ובכל העולם.
קהילות מקוונות
עם התפתחות האינטרנט התפתחו הגיימרים והקימו קהילות מקוונות באתרים ייעודיים כדי לעסוק בתחביבם, תוך שימוש ברשתות חברתיות מקוונות, מערכות פורומים וכיוצא בזה. במסגרת קהילות אלו השחקנים יכולים להחליף חוויות, לשחק זה כנגד זה במשחק רשת, לדון במשחקים ואף להשתתף בטורנירים. טורנירים אלו התפתחו גם הם, ולעיתים נושאים פרסים כספיים גדולים, עד שנוצר התואר "גיימר-פרו" (גיימר מקצועי), המסוגל להתפרנס מתחביבו.
בין הקהילות ישנן הקהילות המוכרות, Vgames הפופולרי בקרב הגיימרים בישראל, אתר YourGame, המריץ טורנירים, פורומי גיימינג ושרתי משחק רבים, ואף אתר FXP אשר עוסק בנושא ומכליל בתוכו שרתי משחק ואתרים רבים אחרים.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: גימר |
- ג'יין מקגוניגל: משחקי מחשב יכולים ליצור עולם טוב יותר – הרצאה באנגלית מאתר TED עם כתוביות בעברית
- סנדרה אפסון, סיינטיפיק אמריקן, מה קורה במוח של הגיימר?, באתר ynet, 26 במרץ 2012
- עומר ברק, הגיימר בן 30, באתר "ידיעות אחרונות", 28 באוקטובר 2016
- שירי דובר, "שוק המשחקים? אולי רק שוק הנשק והסמים גדול ממנו", באתר גלובס, 4 במרץ 2017
- רפאלה גויכמן, אתם עוד תתפללו שהילד שלכם יהיה גיימר, באתר TheMarker, 3 בנובמבר 2017
- איריס ליפשיץ קליגר, "נשים בגיימינג נתקלות בחוסר פרגון מצד גברים", באתר "ידיעות אחרונות", 17 באפריל 2019
- ירדן בן גל הירשהורן, הגיימריות: נכנסות לעולם פתוח, באתר TheMarker, 26 במאי 2020
- Extra Credits: "Gamer" - סרטון הסבר על המושג גיימר, כיצד התפתח ומי כלול בהגדרה הזו
הערות שוליים
- ^ מִשְׂחֲקָן במילון שימוש כללי (תשע"ט), באתר האקדמיה ללשון העברית
- ^ Dye, M. W. G., Green, C. S., & Bavelier, D. (2009). The development of attention skills in action video game players. Neuropsychologia, 47(8-9), 1780–1789.
- ^ נועה דוד, שיא גינס חדש: אוסף המשחקים הגדול בעולם (ארכיון)
- ^ שי רינגל, שיא עולם: שיחק ב-Call of Duty במשך 135 שעות רצופות
- ^ נועה דוד, סיבת המוות: Counter-Strike (ארכיון)
גיימר33020237Q5276395