אשפה פנאומטית
מערכת אשפה פנאומטית היא מערכת אשפה, המנוהלת ומשונעת באופן פנאומטי היא בדרך-כלל אשפה המחולקת לקטגוריות; אשפה יבשה, רטובה, וכן אשפה למיחזור.[1] אשפה המוכנסת למערכת פנאומטית עוברת תהליך קצר יחסית עד שהיא מגיעה לטרמינל (המכולה הראשית), שם היא מובלת לתאי אשפה מותאמים, עד אשר מגיע רכב איסוף האשפה ומוביל את האשפה מהטרמינל הראשית לעבר אתרי הפסולת הראשיים במדינה.
האשפה הנשלחת למערכת הפנאומטית עוברת במספר צינורות ו'מחלפי' צינורות, ובעצם משונעת מנקודת זריקת האשפה לעבר הטרמינל, באמצעות זרמי אוויר חזקים, המופעלים על ידי מערכת הבקרה הפנאומטית. זרמי האוויר החזקים עשויים לעיתים להשפיע על צורתה והיקפה של האשפה, אך אינם משפיעים על משקלה של האשפה.
המערכת הפנאומטית
המערכת הפנאומטית בכללותה מורכבת מנקודות איסוף אשפה, תעלות צמודות-קרקע ותת-קרקעיות, וכן מהטרמינל וחדר הבקרה.[2] בשל העובדה כי המערכת סגורה בצורה כמעט הרמטית, הפסולת לא מזהמת את הקרקע, המים והאוויר הנמצא סביבה, ולכן מהווה המערכת חלופה ירוקה, חסכונית ויעילה לניהול ושינוע אשפה.
כדי לשמור על ריח נייטרלי בסביבת הטרמינל, אליו מגיעה כלל האשפה השכונתית/העירונית, פותחו טכנולוגיות שונות שתפקידן למנוע את זיהום האוויר ולנטרל את חיידקי האשפה הפנאומטית. טכנולוגיות מוכרות לצורך זה הן שימוש בפחם וכן פילטרים אורגניים, למשל כאלה המורכבים משבבי עץ, המכילים מיקרואורגניזמים המסננים את הריחות וההפרשות של הזבל בצורה יעילה וטבעית.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ מיחזור אשפה – כיצד ממחזרים פסולת?, באתר www.ecowave.org.il(הקישור אינו פעיל)
- ^ מערכת הפנאומטיקס – מפרט טכני ונתונים חשובים (ארכיון)
30881806אשפה פנאומטית