משחק ארקייד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף ארקייד)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המונח "Arcade" מפנה לכאן. לערך העוסק בשיר של דאנקן לורנס, ראו Arcade (שיר).
קובץ:Video game - Ms Pacman and Galaga.jpg
משחק ארקייד משנות השמונים
ה-Claw crane הוא סוג של משחק ארקייד

משחק ארקייד הוא מכונת משחק אשר מופעלת על ידי מטבעות או אסימוני משחק, אשר לרוב מותקנת במקומות ציבוריים כגון מסעדות, פאבים ומשחקיות וידאו. רוב משחקי הארקייד הם מכונות אשר מכילות משחקי מיומנויות שונים, מכונות בהן צריכים "לדוג" חפצים מתוך המכונה, משחקי וידאו ומכונות פינבול.

טכנולוגיה

כיום למעשה כל משחקי הארקייד המודרניים (מלבד משחקי הירידים המסורתיים) עושים שימוש מקיף ברכיבי אלקטרוניקה ומעגלים משולבים. מכונות משחקי הווידאו הפועלות על מטבעות בדרך כלל משתמשות בציוד אשר הוסב והותאם במיוחד למשחק עצמו ומצויד במעבדים מרכזיים כפולים, מערכת סאונד, כרטיסי גרפיקה, וצג חדיש. לעיתים, משחקי הארקייד מכילים ממשקי שליטה מציאותיים יותר מאשר משחקי המחשב והקונסולות הביתיים, ומאופיינים באביזרי שליטה מיוחדים, כגון אקדחים או רובים, סימולציות של נהיגה ברכב, אופנוע, תא טייס, מכונות ריקוד או מכונות עם חכות בהם יש סימולציית דייג. אביזרים אלו הם בדרך כלל הקובעים את הייחוד של משחקי הארקייד המודרניים ממשחקי המחשב או משחקי הקונסולות, וגם לרוב הם יקרים ובעלי נפח גדול מכדי להיות בשימוש ביתי.

ז'אנר משחקי הארקייד

במשחקי הארקייד מתאפיינים לעיתים קרובות בשלבים קצרים מאוד, קלים ושלטים נוחים, דמויות אייקוניות, ורמות קושי אשר עולות בהדרגה במהירות יחסית רבה. משחקי הארקייד מעוצבות כממריצי אדרנלין מידיים, בניגוד לרוב משחקי הקונסולות אשר מכילים פרטים רבים יותר ובעלי עלילות מורכבות יותר. ההבדל המשמעותי הזה קיים כדי שבמכונות הארקייד הפועלות על מטבעות, השחקן ימשיך להכניס מטבעות למכונה כדי להישאר במשחק. קיימים משחקי וידאו בקונסולות ובמחשבים האישיים אליהם ניתן להתייחס כ"משחקי ארקייד" משום שהם חולקים את אותן התכונות, או שהם גרסאות מומרות של כותרים אשר יצאו לראשונה למכונות הארקייד.

משחקי המירוץ במכונות הארקייד מכילות לרוב מנוע אשר מתעלם מחוקי הפיזיקה ואינו דורש זמן רב ללמוד, בניגוד למשחקי מדמי מירוצים אשר מכילים הדמיה אמינה יותר אך קשה יותר לתפעול. המכוניות במשחקי הארקייד לרוב יכולות לפנות באופן מיידי מבלי לאבד מהירות או לאבד שליטה, והיריבים במשחקי הארקייד לעיתים רבות מתוכנתים כך שהם יסעו באופן אשר יהיה קרוב יחסית למיקומו של השחקן במשחק.

משחקי הטיסה במכונות הארקייד משתמשים גם כן לרוב במנוע אשר מתעלם מחוקי הפיזיקה ואינו דורש זמן רב ללמידה (בהשוואה למשחקי מדמי טיסה) כדי שיהיה קל ללמוד לתפעלם.

משחקי הלחימה או המכות, בהם יש דו-קרב אמנויות לחימה בין 2 דמויות, כגון סטריט פייטר, מורטל קומבט ופייטל פיורי, גם הם נפוצים כמשחקי ארקייד.

כיום משחקי הארקייד נמצאים בשימוש גם בטלפונים סלולרים חכמים (סמארטפון). הם מיוחסים לקטגוריה זו מאחר שתכונותיהם זהות, או כמעט זהות, לתכונות משחקי הארקייד המקוריים. ניתן לראות לדוגמה את המשחק Fruit Ninja שראה אור בשנת 2010, אולם משויך לז'אנר המשחקים.

אמולטורים

קיימים כיום אמולטורים שונים אשר מסוגלים לדמות את משחקי הארקייד הישנים בעלי הגרפיקה הפשוטה והסאונד הפשוט על גבי המחשבים החדישים המהירים, בעלי איכויות הקול והגרפיקה הגבוהים הקיימים כיום בשוק.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא משחקי ארקייד בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25566248משחק ארקייד