טקאדון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טקאדון
鉄火丼
טקאדון
טקאדון מעל אורז סושי

טקאדוןיפנית: 鉄火丼), הוא סוג של דונבורי (צלחת "קערת אורז" יפנית המורכבת מדגים, בשר, ירקות או מרכיבים אחרים שבושלו יחד והוגשו על אורז).

מאפיינים

טקאדון הוא מאכל אורז יפני עם סשימי טונה נא (לא מבושל) פרוס דקות. טקאדון חריף עשוי עם תערובת של מרכיבים חריפים, רוטב תפוזים חריף, או עם שניהם, בדרך כלל בשילוב בצל ירוק.

המונח טקה בשם נובע מחדרי ההימורים (טקבה) שבהם המנה הוגשה בדרך כלל מסוף תקופת אדו ועד לתחילת תקופת מייג'י בבהיסוריה של יפן.[1]

וריאציות

מנה דומה העשויה עם סשימי סלמון נקראת סאקדון (sakedon).

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טקאדון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ The Sushi Menu Book. Japan: Ikeda Publishing. 2011. p. 88. ISBN 978-4-262-12935-8.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0