טיוטה:NEXT (סיגריות)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו נקסט על חפיסת סיגריות

נקסט (NEXT) הוא מותג סיגריות המיוצרות כיום על ידי חברת הטבק האמריקאית, פיליפ מוריס[1] [2], ראשי התיבות המקוריים של Next היו התייחסות ל"ניקוטין מופק" .

היסטוריה

המותג הושק בשנת 1989 על ידי פיליפ מוריס ארה"ב כמותג "דל ניקוטין" בארצות הברית שהם כינו "דה-ניק"[3]. החברה טענה ש-Next עדיף על זנים דלי ניקוטין אחרים מכיוון שלא ניתן להבחין בטעמו מסיגריות רגילות. הניקוטין הוסר מהסיגריות באמצעות פחמן דו חמצני בלחץ גבוה בתהליך דומה לשיטה שבהן משתמשות חברות הקפה בהכנת קפה נטול קפאין. שיווק הניסויים החל ביולי 1989, בערך בזמן פרסום דו"ח המנתח הכללי על התמכרות לניקוטין, בשלושה שווקים ( אומהה, הרטפורד וטולדו ). פיליפ מוריס ארה"ב הוציא עשרות מיליוני דולרים בפיתוח המוצר, אך הוא מעולם לא קיבל אישור צד שלישי אמין. במקום זאת, קבוצות בריאות הציבור מתחו ביקורת על המוצר כי למעשה היו בו רמות זפת גבוהות יותר מאשר מותגי סיגריות רבים אחרים, וכי מעשנים כבדים פשוט יעשנו יותר סיגריות Next כדי לתת לגופם את הניקוטין שהם משתוקקים לו. הם גם עתרו למינהל המזון והתרופות להסדיר אותו כמכשיר להעברת תרופות.

בסופו של דבר, המותג הפך לכישלון שיווקי ברגע שתוצאות הבדיקה התבררו כמאכזבות עקב מכירות גרועות (פחות מ-0.2 נתח שוק) ופיליפ מוריס הפסיק לייצר אותן בסוף 1989. [4] [5] [6]

שיווק בדיקות נוסף של Next נערך על ידי פיליפ מוריס בטמפה במאי 1990, אך התוצאות עדיין היו גרועות והמוצר נמשך שוב מהשוק.

בסופו של דבר המותג הושק מחדש לאחר שהעלאות המס על טבק במלזיה דחקו את מרלבורו מהשוק. [7] Next זמין גם בטבק לשימוש בגלגול.

Next International נמכר בקנדה כמותג סיגריות מוזל שמתחרה במותגים מיובאים אחרים כמו Viceroy, Legend, Studio ו- Pall Mall.

מחלוקת

שיטות הונאה במרוקו

במאי 2015, חברת הטבק המרוקאית (לשעבר אימפריאל טבק) הואשמה בביצוע מעשי הונאה על ידי ערבוב של טבק בלונדיני וחום ומכירתו כטבק כהה 100%.

על פי ההגדרה הבינלאומית, סיגריות חומות חייבות להיות לפחות 60% טבק חום. אבל במרוקו אין תקן לתערובות טבק. כדי להתמודד עם רמאות, חלק מהמפיצים דורשים סטנדרטיזציה של מיסוי על טבק בלונדיני וחום.

האמירויות-מרוקו לתעשייה והפצה השיקה את השיווק של סיגריות Next ב-15 דירהם . מיוצר על ידי פיליפ מוריס האמריקאי, מותג הטבק אושר לפני יותר משנה וחצי על ידי חברת Moroccan Tobacco (לשעבר Imperial Tobacco), שמעולם לא שיווקה אותו. אבל מה שעורר זעם בתעשייה היה ש-Next נחשד כרשמית כטבק חום, ומכאן המחיר הנמוך מאוד. אבל המוצר שזה עתה הושק בנקודת הפרסום היה דווקא שילוב בין טבק חום לטבק בלונדיני. זה לא יעלה בקנה אחד עם מה שאושר על ידי המועצה לבקרת טבק. ניתוחי מעבדה נערכו גם כדי לקבוע את ההרכב האמיתי של סיגריות Next. אבל כבר חושדים בדומיננטיות חזקה של טבק בלונדיני. ועדת צוואות, שהורכבה ממשרדי המסחר והתעשייה, הבריאות, החקלאות והאוצר, תזומן לערוך חקירה משלה ולהגיב על כך.

לצורך ההקדמה בשוק המרוקאי של Next, מותג הפרימיום של טבק חום, המפיץ בחר את האזורים הדרומיים של קזבלנקה, כולל Kelaâ Sraghna, Marrakesh . אזורים הידועים בהעדפה של סיגריות Value For Money (עלות נמוכה). הפצת המותג החדש התגלגלה בהדרגה בכל רחבי הארץ.

פיליפ מוריס, שפנה אליו ע"י האקונומיסט, דחה כל האשמה. "המוצר שאנו משווקים תואם את מה שאושר על ידי הנציבות. זה אכן טבק חום כפי שהורשה". אמרה ענקית הטבק. האחרון מזכיר שרוב חברות הטבק משתמשות בתערובות טבק כדי להתאים אישית מוצר וכי זוהי מגמה רווחת בקרב כל המפעילים. המחלוקת לא תפסיק להתגבר שבוע לפני פרסום רשימה חדשה של סיגריות בעלון הרשמי, שנקבע בחוק בתחילת יוני של כל שנה. [8]

שווקים

Next נמכר או עדיין נמכר במדינות הבאות: קנדה, ארצות הברית, קוסטה ריקה, קולומביה, ברזיל, ארגנטינה, לוקסמבורג, בלגיה, שוודיה, גרמניה, אוסטריה, ספרד, פולין, צ'כיה, סלובקיה, בולגריה, יוון, אסטוניה, ליטא, אוקראינה, רוסיה, מרוקו, ישראל, פקיסטן, טייוואן והונג קונג[9] [10] [11].

מוצרים

קופסת 100 גרם של טבק סיגריות נקסט, שנרכשה בתחנת דלק בנובה סקוטיה, קנדה.
  • טעם מלא
  • אורות
  • אולטרה קל
  • מֶנתוֹל
  • קפסולת מנטול
  • צ'יל מנטול

קנדה

  • Next Red (הטעם המלא הידוע כיום בשם Next Xtra)
  • ל-Next Green (לא מנטול נכון ל-1 בינואר 2017) יש מסנן פחם. (מוכר כעת בשם Next Smooth)
  • הכחול הבא (אור הידוע כיום כמקור הבא)
  • Next Gold (Smooth הידוע כעת בשם Next Select)
  • Next Noir (זמין רק בקוויבק)
  • Next Duo (עוצב מחדש ללא קפסולת מנטול) - (נכון לאיסור טעמים 1 בינואר 2017)
  • Next Xpress (טעם מלא)

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ "Building Leading Brands". www.pmi.com.
  2. ^ "Canada - EN". www.pmi.com.
  3. ^ "Low-Nicotine Cigarette for Philip Morris". The New York Times. 1 ביוני 1989. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Zerbe, Richard O.; Kirkwood, John B. (5 במרץ 2018). Research in Law and Economics. Emerald Group Publishing. ISBN 9781780528984 – via Google Books. {{cite book}}: (עזרה)
  5. ^ Dunsby, J.; Bero, L. (2004). "A nicotine delivery device without the nicotine? Tobacco industry development of low nicotine cigarettes". Tobacco Control. 13 (4): 362–369. doi:10.1136/tc.2004.007914. PMC 1747963. PMID 15564619.
  6. ^ ""Safer" Cigarettes: A History — NOVA - PBS". www.pbs.org.
  7. ^ "NEXT cigarettes review – sixthseal.com". sixthseal.com.
  8. ^ "Polémique autour d'une nouvelle marque de cigarettes". 26 במאי 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ "BrandNext - Cigarettes Pedia".
  10. ^ "Next". www.zigsam.at.
  11. ^ "Brands". www.cigarety.by.
Logo hamichlol 3.png
הדף באדיבות ויקיפדיה האנגלית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0