בקינגהאם (עיר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Buckingham
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
אומת הבית אנגליהאנגליה אנגליה
מחוז בקינגהאמשייר

בקינגהאםאנגלית: Buckingham) היא עיירת שוק היסטורית וקהילה אזרחית הממוקמת במחוז הטקסי של בקינגהאמשייר, אנגליה. העיירה שוכנת באיילסברי וייל הציורי, ומתהדרת בהיסטוריה עשירה, וארכיטקטורה עתיקה. העיר ידועה בכיכר השוק שלה וכביתה של אוניברסיטת בקינגהאם, ומציעה שילוב של חיים מסורתיים ומודרניים.

אטימולוגיה

מקור השם באנגלית עתיקה; Bucc+inga+hām Buccingahām.‏[1]

Bucca - עז / שם של אדם.[1]

Ing - של.

hām - בית/יישוב/כפר.

היסטוריה

העיר נוסדה בתחילת המאה ה-7 כיישוב.[1] בתקופת ימי הביניים היא הפכה לעיר שוק משגשגת ולמרכז המנהלי של בקינגהאמשייר. העיירה קיבלה צ'רטר לשוק שבועי בשנת 1554, מסורת שנמשכת גם היום. מיקומה האסטרטגי של העיירה הפך אותה למרכז חיוני לנתיבי מסחר וממשל.

נקודות ציון

  • הכלא הישן של בקינגהאם (Buckingham Old Gaol): אתר היסטורי בולט בבקינגהאם, הכלא הישן שימש בעבר כבית הכלא של העיירה. כיום, ניצב בו ניצב מוזיאון, המציע תובנות על היסטוריית העונשין של העיר.
  • כנסיית סנט פיטר וסנט פול (St. Peter and St. Paul, Buckingham Parish Church): כנסיית אנגליקנית מפוארת המציגה אדריכלות מורכבת ומהווה עדות להיסטוריה הדתית של בקינגהאם.
  • אוניברסיטת בקינגהאם: הוקמה בשנות ה-70, אוניברסיטה זו מילאה תפקיד חיוני בזהות ובצמיחה המודרנית של בקינגהאם.

כלכלה ותרבות

כלכלת בקינגהאם הפכה מגוונת במהלך השנים, עם שילוב של מגזרי קמעונאות, חינוך ועסקים קטנים. כיכר השוק של העיירה נותרה מוקד הומה לסוחרים ולמבקרים. סצנת התרבות של בקינגהאם כוללת פסטיבלים מקומיים, אירועי אמנות ותחושת גאווה קהילתית.

תחבורה

העיירה נהנית מקישורי תחבורה טובים, כאשר כביש A421 מספק גישה לעיר הסמוכה מילטון קינס ולכביש המהיר M1. לבקינגהאם יש גם שירות אוטובוסים מקומי המחבר אותה לעיירות ולכפרים שכנים.

חינוך

העיר היא ביתה של אוניברסיטת בקינגהאם ומושכת אליה סטודנטים מרקעים שונים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בקינגהאם בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Key to English Place-names, kepn.nottingham.ac.uk
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0