בנופי פאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת בנופי פאי מוגשת לצד גלידת וניל

בנופי פאי הוא קינוח אנגלי העשוי בננות, שמנת וטופי המבושל מחלב מרוכז או ריבת חלב. בסיס הפאי אפוי או עשוי קרמבל ביסקוויטים וחמאה. חלק מגרסאות הבנופי מכילות שוקולד, קפה או שניהם גם יחד.

שם הקינוח הוא הלחם בסיסים של המרכיבים העיקריים שלו - בננה וטופי.

המצאת הבנופי פאי מיוחסת לנייג'ל מקנזי ואיאן דאודינג, השף והבעלים של מסעדת "הנזיר הרעב" הממוקומת בג'ווינגטון שבמזרח סאסקס בבריטניה. לטענתם הפאי פותח בשנת 1971, ומושפע ממנה אמריקאית בשם "בלומ'ס קופי טופי פאי". המנה זכתה לפופולריות כה רבה במסעדה עד כי הם "לא יכלו להוריד אותה מהתפריט". המתכון פורסם בספר הבישול של מקנזי שיצא בשנת 1974, והודפס שוב ב-1997.

בשנת 1984 הועלו מספר טענות בארצות הברית לפיהן השילוב של פאי בננה וטופי הוא אמריקאי ולא בריטי. בתגובה הציע מקנזי פרס בגובה 10,000 ליש"ט למי שיפריך את טענתו שהוא ודאודינג הם ממציאי המנה. איש לא הפריך את הטענה. מאז, המילה "בנופי" נקלטה בשפה האנגלית ומשמשת לתיאור כל מנה המשלבת בננה וטופי. מתכון העוגה אומץ על ידי מסעדות רבות ברחבי העולם, בעיקר מסעדות הודיות, והוא נחשב כיום ל"קינוח הודי מסורתי".[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בנופי פאי בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0