טיוטה:התפרצות נגיף הקורונה במגזר החרדי בישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Ambox important.svg
דף זה קיים במרחב הערכים בשם מגפת הקורונה בחברה החרדית, יש לשלב את החומר מהטיוטה לערך
דף זה קיים במרחב הערכים בשם מגפת הקורונה בחברה החרדית, יש לשלב את החומר מהטיוטה לערך

הסגרים על הערים החרדיות

  • בתחילת הגל הראשון, כשבני ברק הובילה במספר הנדבקים לנפש הוטל עליה סגר מקומי, ימים ספורים לפני שהוטל סגר כללי בכל המדינה.
  • בין שני הגלים הוטל סגר על שכונות בירושלים, ובביתר עילית דיירי השכונה הפגינו נגד שני הסגרים.
  • במהלך הגל השני קיבלה הממשלה החלטה להטיל סגר על ערים חרדיות רבות, אך חזרה בה בעקבות מכתב ראשי הערים[1], במקום זאת הסגר הורחב ל-40 רשויות והצטמצם לשעות הלילה בלבד.
הבעת אי אימון חרדית בהנחיות השלטון

ב-6 בספטמבר 2020, לקראת ביצוע תכנית הרמזור של פרופסור רוני גמזו שלחו אברהם רובינשטיין מאיר רובינשטיין ישראל פרוש ואליהו גפני ראשי הערים בני ברק ביתר אלעד ומועצת עמנואל מכתב לראש הממשלה בו הצהירו כי אם יוטל סגר על עריהם "נפסיק את שיתוף הפעולה עם הרשויות השונות בכל הנוגע לסגר"[2], בשל כך דחה ראש הממשלה את קיום הישיבה המכריעה בנושא[3].

ב-13 בספטמבר 2020 הכריז שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן כי הוא מתפטר מהממשלה, אך לא מהקואליציה, בעקבות ההכרזה על סגר מלא בראש השנה ויום כיפור[4].

התייחסות המגזר אל ההתפרצות המוגברת

התייחסות החברה החרדית אל ההתפרצות המוגברת של הנגיף בקרב המגזר נעה בין קריאה לחשבון נפש, להתכחשות והאשמה של עיבוד לא נכון של הנתונים. שר הפנים אריה דרעי התבטא בראיון כי הוא מודאג מכך שרוב חולי הקורונה שאובחנו בישראל משתייכים למגזר החרדי וקרא לעשות "חשבון נפש" מעמיק בתוך הציבור. הוא אמר לישי כהן כתב כיכר השבת: "אל תספור רק את ירושלים, בני ברק, ביתר עילית ואלעד. גם בתוך הערים האחרות בארץ, מי שמכיר את הנתונים כמוני יודע שגם השכונות שם זה בעיקר חרדים"[5]. . מאידך עיתון המבשר נקט קו הסברה לפיו הנתונים המוצגים מעוותים, וכי אם יספרו את כמות בתי האב שנדבקו בנגיף הנתונים יוכיחו שאין תחלואה מוגברת בקרב החרדיים[דרוש מקור].


בשתיים לינואר פרסם משרד הבריאות כי נתוני התמותה בציבור החרדי גבוהים משמעותית מהציבור הכללי[6].

הערות שוליים