המכלול:הנחיות למפעילי מערכת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף המכלול:שחזור מהיר)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מפעיל מערכת

דף זה מכיל הנחיות לשימוש בהרשאות מפעיל מערכת ולטיפול בבעיות נפוצות שבהן עשויים מפעילי מערכת להיתקל. שימו לב לכך שדף זה מסביר את האופן שבו עליכם להשתמש ביכולותיכם, אך לא את המדיניות העומדת מאחוריהן. כל המפעילים חייבים להכיר היטב את המדיניות של המכלול, ולהשתמש בסמכויותיהם בהתאם. רשימת דפי המדיניות שאותם חייבים כל המפעילים החדשים לקרוא נמצאת בסוף דף זה.

מחיקת דף

דף מדיניות: המכלול:מדיניות המחיקה

לחצו על הלשונית "מחיקה" בדף שאותו אתם רוצים למחוק, או הקישו על Alt+D במקלדת. ייפתח בפניכם דף עם שורה למילוי הנימוק למחיקה. לרוב, השורה תכיל את 150 התווים הראשונים של הדף הנמחק. במקרים של מחיקה בנוהל מחיקה מהירה, ניתן להסתפק בהצגת תוכן זה בלבד בתור הנימוק למחיקה. במקרים אחרים, עליכם להסביר מדוע אתם מוחקים את הדף. נימוק לדוגמה: "הוחלט למחוק בהצבעת מחיקה, 6 תומכים במחיקה, מתנגד אחד".

שימו לב כי נימוק המחיקה גלוי לכל, ולכן יש לוודא שלא מופיעות בו שאריות של תוכן בעייתי, כגון הפרת זכויות יוצרים או תוכן בעל אופן פוגעני, פוליטי, לא צנוע, מסחרי וכיוצא בזה.

אם בוצעה בדף שאותו אתם מוחקים יותר מעריכה אחת, תוצג אזהרה בדף אישור המחיקה. אם דף נראה כמו מועמד למחיקה מהירה, אך יש לו גרסאות קודמות, ייתכן שמדובר בהשחתה בלבד, ויש לשחזרו למצבו הקודם.

לאחר המחיקה, יש לברר האם היה לדף שנמחק דף שיחה. אם כן, יש למחוק גם אותו. אם הדף שמחקתם הוא דף שאסור לו להתקיים, בדקו האם ישנם קישורים לאותו דף (באמצעות הקישור "דפים המקושרים לכאן", הנמצא בתיבת הכלים שבצד ימין) ותקנו אותם. דפים שאסור להם להתקיים יכולים להיות, למשל, דפים שבשמם יש שגיאת כתיב.

מחיקת תמונה

דף מדיניות: המכלול:מדיניות המחיקה

כדי למחוק גרסה ישנה של תמונה, לחצו על הקישור "מחק", המופיע לצד התאריך המתאים. אם ברצונכם למחוק את כל הגרסאות (כלומר, להסיר את התמונה באופן מוחלט), לחצו על "מחק את כל גרסאות התמונה" או על הלשונית "מחיקה" שבראש הדף. שימו לב לכך שאין אפשרות למחוק רק את הגרסה הנוכחית של התמונה מבלי למחוק גם את הגרסאות הקודמות ואת דף תיאור התמונה.

אם תבחרו למחוק את כל הגרסאות, יופיע בפניכם דף אישור מחיקה רגיל, ובו שורת נימוק למחיקה ותיבת אישור, והמחיקה תתווסף ליומן המחיקות. אם תבחרו למחוק רק גרסה אחת, לא ייפתח בפניכם דף אישור, אך הפעולה עדיין תירשם ביומן המחיקות.

הסתרת ושחזור גרסאות

יש לבחור באפשרות הרלוונטית

דף מדיניות: המכלול:הסתרת גרסאות

כדי להסתיר גרסה ישנה של עריכה, לחצו בדף השוואת הגרסאות על הסתרת/הצגת הגרסה, וסמנו אחת או יותר מהאפשרויות הבאות:

  • הסתרת תוכן הגרסה
  • הסתרת תקציר העריכה
  • הסתרת שם המשתמש או כתובת ה־IP של העורך

יש לתת נימוק וללחוץ על ביצוע על הגרסה שנבחרה.

הסתרת גרסאות מסוימות או תקצירי עריכה תעשה במקרים חמורים הנתונים לשיקול דעתם של המפעילים, בהתאם לדף המדיניות.

צפייה ושחזור דפים מחוקים

ניתן לשחזר דפים כל עוד הם שמורים בארכיון. פריטים מופיעים בארכיון רק אם נמחקו אחרי 6 ביוני 2004, ואילו הפריטים ביומן המחיקות מופיעים רק אם המחיקות בוצעו לאחר 23 בדצמבר 2004. ניתן לשחזר תמונות שנמחקו (כולל תמונות שנמחקו רק גרסאות מסוימות שלהן) רק אם הן נמחקו אחרי 16 ביוני 2006.

אם הדף לא שוחזר מאז מחיקתו, תוכלו למצוא בראשו הודעה המודיעה כמה גרסאות שמורות בארכיון, עם קישור לצפייה בהן. ניתן לצפות בכל גרסה בנפרד. שחזור הדף נעשה על ידי לחיצה על הלחצן "שחזור"; פעולה זו תשחזר כברירת המחדל את כל הגרסאות, אך אם ברצונכם לשחזר רק גרסאות ספציפיות, עשו זאת באמצעות סימון התיבה שבצמוד לתאריך המתאים (ניתן לסמן את כל התיבות כדי לבחור גרסה אחרת באמצעות הכפתור "סימון כל הגרסאות"). השחזור יתבצע ברגע שבו תלחצו על הלחצן – לא ייפתח בפניכם חלון אישור נוסף. כל השחזורים מתועדים ביומן המחיקות, ממש כמו המחיקות עצמן. מספר הגרסאות ששחזרתם יצויין בתקציר.

אם הדף אותו אתם רוצים לשחזר נכתב מחדש, אך אתם עדיין מעוניינים לשחזר או לצפות בגרסאותיו המחוקות, הכנסו לדף הגרסאות הקודמות שלו, שם יופיע הקישור לשחזור הגרסאות. ניתן גם לחפש דפים שנמחקו באמצעות הדף מיוחד:צפייה בדפים מחוקים.

הגנה

דף מדיניות: המכלול:דף מוגן

כדי להגן על דף, לחצו על הלשונית תפריט נסתר ובתפריט שיפתח על הכיתוב "הגנה". ניתן גם ללחוץ על Alt+Shift+=‎ במקלדת. פעולה זו תוביל לטופס ההגנה. בחרו את רמת ההגנה שתופעל (למי יותר לבצע את הפעולה), את זמן הפקיעה של ההגנה, את הנימוק המתאים או כתבו אחד ולחצו על "אישור". שימו לב שניתן להפעיל סוגי הגנה שונים:

  • הגנה מעריכת דפים - מופיעה כאפשרות ראשונה והיא השימושית ביותר (תופיע ביומן כ-edit).
  • הגנה מיצירת דפים - מופיעה כאשר לוחצים על הגנה עבור דף שעדיין לא נוצר (תופיע ביומן כ-create). קיימת גם אפשרות מתקדמת יותר להגנה מיצירה של דפים שעונים לתבנית מסוימת - ראו מדיה ויקי:Titleblacklist.
  • הגנה מהעברה ושינוי שם - לשם כך סמנו את "שינוי אפשרויות הגנה נוספות" (תופיע ביומן כ-move).

רמות ההגנה מפני עריכה והעברה לא חייבות להיות זהות – ניתן להגן על דף כך שמשתמשים שאינם מפעילים לא יוכלו לשנות (להעביר) את שמו, אך כן יוכלו לערוך את תוכנו (הגנה המתאימה לוויכוחים על שם ערך).

ההגנה תתועד ביומן ההגנות. בערכים שהוגנו תופיע הודעת {{מוגן חלקית}}, {{הגנה מוגברת}} או {{מוגן}}. אם רוצים שההודעה תופיע בדפים שאינם ערכים, או אם רוצים שסיבת ההגנה תופיע בגוף הערך, יש להוסיף את התבניות באופן ידני. לאחר הפעלת הגנה מלאה, חשוב מאד לספק נימוק מפורט בדף השיחה. במקרה שבו הופעלה ההגנה לאחר דיון והסכמה בין המכלולאים, אין צורך שתוסיפו הערה משלכם.

הסרת הגנה או שינוי רמת הגנה מתבצעות בדיוק באותה דרך – לחיצה על הלשונית תפריט נסתר, בחירה באפשרות "שינוי הגנה" ובטופס ההגנה בחירה מחדש באפשרויות השונות.

ברוב המקרים מומלץ להשתמש בהגנה חלקית ולהימנע מהפעלת הגנה מלאה, שאותהּ יש לשמור למקרים קיצוניים כגון מלחמת עריכה. כמו כן, במקרה של השחתה ברורה מכותב אחד – יש לחסום אותו, ולא להגן על הערך. לבסוף, מומלץ להשתמש בהגנה זמנית במקום בהגנה קבועה, כשהדבר מתאפשר.

הגנה על תמונה נועלת גם את דף תיאור התמונה וגם את הקובץ עצמו. פירוש הדבר הוא שמשתמשים שאינם מפעילים (או משתמשים חדשים בהגנה חלקית) אינם יכולים להחזיר את התמונה לגרסה קודמת, ואינם יכולים להעלות תמונה אחרת במקום הנוכחית, בשם זהה.

מיזוג גרסאות

כללים למיזוג גרסאות

יבוצע מיזוג גרסאות במקרים הבאים

  1. ערך קיים במרחב הערכים, עורך מחליט לשדרג את הערך בטיוטה בהיקף משמעותי ביחס לערך הקיים. לאחר השלמת הטיוטה, יעשה מיזוג למרחב הערכים.
  2. עורך העלה ערך חדש בטיוטה, עבד עליו ובמקום לבצע העברה, העלה את הגרסה הסופית כערך חדש. (קורה בעיקר אצל עורכים חדשים)

לא יבוצע מיזוג גרסאות במקרים הבאים

  1. ערך חדש עלה למרחב הערכים. ולאחר תקופה התגלתה טיוטה מוזנחת באותו נושא שהחלה להיכתב לפני כן על ידי עורך אחר, והתוכן שבה אין בו כל תוספת מידע לערך הקיים שנכתב מההתחלה ללא כל קשר לטיוטה.
  2. קיים ערך גדול במרחב הערכים, ובטיוטה נכתב פרק תוספת לערך. פרק כזה יוכנס בהעתק הדבק, ולא באמצעות מיזוג גרסאות.
  3. איחוד ערכים - קיימים שני ערכים העוסקים באותו נושא, ובמסגרת דיון איחוד ערכים, הוחלט לאחדם. האיחוד יעשה על ידי הוספה ידנית של התוכן מהערך שמוזג לערך הראשי, והערך שמוזג יהפוך להפניה.

טכניקת מיזוג גרסאות

כפתור שחזור גרסאות מחוקות
שלב שני של שחזור גרסאות מחוקות

כאשר יש שני דפים שרוצים לאחד אותם, למשל ערך שנמצא במרחב הראשי שנערך במקביל בטיוטה פרטית, חובה לעשות זאת בצורה מסודרת שמשמרת את היסטורית הגרסאות ורשימה התורמים.

  • מיוחד:מיזוג גרסאות למיזוג מסודר.
    • ניתן לבצע מיזוג רק אם העריכות בדף אחד נעשו לאחר העריכות בדף האחר. (למשל הגרסה האחרונה הדף הראשון היא 1 בינואר, והגרסה הראשונה בדף השני היא 3 בינואר)
    • לעיתים לא ניתן לבצע את המיזוג מהמקור ליעד אלא רק מהיעד למקור, במקרה כזה לאחר המיזוג יש להעביר את הדף הממוזג לשם הנכון לאחר המיזוג.
  • מיזוג המשכי - אם המיזוג לא מצליח דרך הדף המיוחד (בשני הכיוונים), אז יש לפעול לפי הצעדים הבאים:
    • אם הדף השני הוא המשך ישיר של הדף הראשון, למשל נניח שברצוננו למזג את הטיוטה א' אל תוך הערך ב', כך שתוכנו של הערך ב' יישמר רק בגרסאות הקודמות.
      1. בודקים שהטיוטה כוללת את כל המרכיבים הרלוונטיים שנמצאים בערך, למשל קישור לוויקישיתוף, תבניות וגם קטגוריות.
      2. יש למחוק את דף ב' (ערך במרחב הערכים).
      3. יש להעביר את דף א' (הטיוטה) לשם של דף ב'.
      4. יש להיכנס אל לשונית גרסאות קודמות של דף ב' (הערך במרחב הערכים), וללחוץ על הכפתור: להציג או לשחזר X גרסאות מחוקות. לוחצים על הקישור גרסאות מחוקות ועולה מסך שחזור, שלאחריו יש לשחזר את כל הגרסאות שנמחקו.
      5. יש לבדוק שהגרסה האחרונה אותה רואים היא הגרסה המבוקשת. אם לא, יש לעשות שחזור עמוק לגרסה הרצויה.
      6. יש לבדוק שלא הוסרו קישורים מוויקינתונים ובמידה וכן להחזירם
    • מיזוג תוכן חדש ולא המשכי - אם הדף השני אינו המשך ישיר של הדף הראשון אלא מבוסס על גרסה חדשה לגמרי לא ניתן לבצע מחיקה/שחזור/מיזוג מבלי לפגוע בהמשכיות הערך. במקרה זה:
      • יש להעתיק ולהדביק את התוכן החדש, תוך ציון קרדיט בתקציר העריכה. כאשר קיימים מספר תורמים ועריכות ניתן לציין את הקרדיט בדף השיחה.

לציון קרדיט בדף השיחה (מיועד לקרדיט לעריכות במיזמי ויקימדיה בלבד) ניתן להיעזר בכלי לייצור רשימת תורמים.

עצירת מלחמת עריכה

דף מדיניות: המכלול:מלחמת עריכה

עריכת ממשק האתר

באפשרותכם לערוך את הודעות המערכת של ממשק האתר באמצעות דפים הנמצאים במרחב השם "מדיה ויקי". לפני ביצוע פעולות עריכה כאלה יש לקרוא ולהבין את הדף עזרה:הודעות מערכת.

כדי לערוך קטע טקסט מסוים, סמנו אותו והעתיקו אותו באמצעות לחיצה על Ctrl+C במקלדת. לאחר מכן, היכנסו לדף הודעות המערכת. בדף זה הפעילו את החיפוש של הדפדפן (לרוב באמצעות Ctrl+F), וחפשו את הטקסט. לאחר שתגיעו למקום בטבלה שבו מופיע הטקסט שחיפשתם, לחצו על הקישור המופיע בטור הימני של הטבלה. עריכת הדף שייפתח בפניכם תאפשר לכם לשנות את הטקסט המופיע כחלק מן הממשק.

לרוב, ניתן לערוך את הטקסט של הודעות המערכת באמצעות תחביר הוויקי הרגיל, אך יש מספר הודעות שיש לערוך בשפת HTML.

יש לערוך את ההודעה במכלול רק אם מדובר בשינוי ייחודי שדרוש למכלול. אם מדובר בתיקון שגיאת כתיב בעברית שבכל מקרה יש לתקן או בשיפור ניסוח של הודעה שיהיה מועיל גם למשתמשי תוכנת מדיה ויקי בעברית באתרים אחרים, יש לתקן אותו לא במרחב מדיה ויקי כאן, אלא באתר TranslateWiki.net, שבו מתנהל באופן מרוכז התרגום של תוכנת מדיה ויקי.

ניתן לשנות את עיצוב האתר באמצעות עריכת דפי ה־CSS. הדף העיקרי לכך הוא מדיה ויקי:Common.css, שמופעל בכל ערכות בעיצוב. בדף מדיה ויקי:Vector.css אפשר לעשות התאמה מיוחדת לערכת העיצוב וקטור, שפועלת כברירת מחדל אצל רוב המשתמשים (עד אפריל 2010 ברירת המחדל הייתה ערכת העיצוב מונובוק, שאפשר לעשות לה התאמה מיוחד בקובץ מדיה ויקי:Monobook.css.) בנוסף, ניתן להוסיף תכונות לאתר באמצעות עריכת דפי ה־JavaScript, מדיה ויקי:Common.js ומדיה ויקי:Vector.js.

לעריכת ההודעה המוצגת בראש הדף, ניתן לערוך את הדף מדיה ויקי:Sitenotice. כדי לכתוב הודעה מיוחדת למשתמשים אנונימיים, יש לערוך את מדיה ויקי:Anonnotice: אם דף זה ריק או מכיל "-", תוצג גם לאנונימיים ההודעה במדיה ויקי:Sitenotice; אך אם הדף מכיל הודעה משל עצמו, האנונימיים יראו אותה ולא את ההודעה של מדיה ויקי:Sitenotice, ואם הדף מכיל את הטקסט <div></div>, האנונימיים לא יראו הודעה כלל, בעוד הרשומים ייראו את ההודעה ממדיה ויקי:Sitenotice.

חסימת משתמש או כתובת IP

דף מדיניות: המכלול:מדיניות החסימה

אופן החסימה

  • חסימת משתמשים נעשית באמצעות הדף מיוחד:חסימה. לאחר הכניסה לדף, מלאו את שם המשתמש (ללא "משתמש:" בהתחלה) או את כתובת ה-IP בשדה הראשון. ניתן לגשת לדף זה באמצעות לחיצה על "חסום" המופיע לצד שמו של המשתמש בדף השינויים האחרונים וכך שם המשתמש או כתובת ה-IP מוכנסים באופן אוטומטי.
  • בתיבה בשורה השנייה יש לבחור את פרק הזמן בו לא יוכל המשתמש לערוך. ברירת המחדל היא "אחר" וכשאפשרות זו נבחרת יש למלא בתיבת "זמן אחר" את זמן החסימה הרצוי. ניתן לשנות פרק זמן זה, על פי ציוני הזמן המתוארים כאן (ציון אורך החסימה בשנים, חודשים, שבועות, ימים, דקות וכולי בצורה לדוגמה ‎5 day שתקבע את משך החסימה על חמישה ימים. אפשר גם לציין מועד לפקיעת החסימה, למשל רישום ‎23:45 IST יחסום את המשתמש עד השעה הכתובה לפי שעון ישראל, רישום ‎24 oct 2011 יחסום עד התאריך האמור ורישום של התאריך והשעה יפעיל את החסימה עד אותו מועד). כשבוחרים באפשרות החסימה "ללא הגבלת זמן", החסימה לא תוסר עד שאתם או מפעילי מערכת אחרים יבחרו להסיר אותה (כמתואר בהמשך).
  • מלאו את הנימוק לחסימה (למשל: מהם הדפים שהמשתמש השחית) בשדה הסיבה.

שימו לב:

  1. יש לחסום משתמשים רק לאחר אזהרה מפורשת בדף השיחה שלהם.
  2. המשתמש הנחסם רואה את הנימוק לחסימה בעת שהוא מנסה לערוך דף. מכיוון שיותר ממשתמש אחד עשוי להגיע למכלול מאותה כתובת IP, אין לכלול בנימוק החסימה ניסוחים מבלבלים, פוגעניים ו/או מעליבים.

הכללים המלאים נמצאים בדף המכלול:מדיניות החסימה ויש לפעול על פיהם.

לאחר החסימה, תוסף כתובת ה-IP או שם המשתמש לרשימת הכתובות והמשתמשים החסומים. אם ברצונכם לשחרר את החסימה, מכל סיבה שהיא, הכנסו לדף הנ"ל, ובחרו בקישור "שחרר חסימה", הנמצא בצמוד לשמו או כתובתו של המשתמש החסום.

יש באפשרותכם לחסום גם טווח של כתובות IP. פעולה זו אינה פשוטה לביצוע, ועל כן אין לבצע אותה אלא אם אתם משוכנעים שאתם מבינים בדיוק מה אתם עושים - אם לא, אתם עשויים לגרום לנזק. לדף ההדרכה בנושא ראו: מטא-ויקי: חסימת טווח כתובות.

כל החסימות ושחרורי החסימות נרשמים ביומן החסימות.

הנחיות לחסימה

חסימת אנונימים:

  • מתי לחסום ומתי לא:
    • חוסמים אנונימים רק בסמוך לביצוע העבירה. כלומר, תוך 5–10 דקות מביצוע ההשחתה. אם האנונימי השחית ערך אחד או שניים והסתלק, אין טעם לחסום. כדאי להכיר את כתובות ה-IP העיקריות של משתמשים ישראלים וצריך להיזהר לא לחסום כתובות אוניברסיטאיות. על מנת לגלות את הספק של המשתמש אפשר להשתמש בקישור הזה או הזה. דרכם אפשר לגלות גם כתובות פרוקסי פתוחות.
    • משתמש המשחית מספר ערכים ברציפות ניתן לחסום למשך שעתיים כדי למזער את הנזק.
  • זמן: הזמן האופטימלי לחסימת משתמש אנונימי הוא שעתיים. הסיבה לכך פשוטה - המשחית יתקל בחסימה ויסתלק. אם יחזור כעבור שעתיים וישחית שוב, אפשר לשקול חסימה ארוכה יותר, נניח ל-24 שעות. העניין הוא שכתובות ה-IP אינן אישיות ולכן ייתכן מצב שבו יחסם משתמש שלא השחית מאומה. על מנת למזער את הפגיעה במשתמשים חפים מפשע, אין לחסום לפרקי זמן ארוכים. ישנם מקרים מיוחדים שבהם יש לחסום את האנונימי ללא הגבלת זמן – עושים זאת רק אם האנונימי מתחבר מפרוקסי פתוח.
  • כאשר חוסמים כתובות אנונימיות המשמשות מוסדות (בתי ספר, ספריות וכו') רצוי לחסום לזמן מזערי ככל האפשר, ולהפעיל את האפשרות "חסום משתמשים אנונימים בלבד" (פונקציה שתאפשר למשתמשים רשומים מהכתובת להמשיך לכתוב במכלול)

חסימת משתמשים רשומים אם המשחית נרשם ותרומותיו הראשונות הן השחתה לשמהּ, אפשר לחסום ללא הגבלת זמן – החסימה כאן היא לשם משתמש ייחודי ולא לכתובת IP דינמית, לכן אין פגיעה בחפים מפשע.

שחזור מהיר

בעוד שכל משתמש יכול לשחזר דף מהשחתה, הרי שלמפעילים יש היכולת לשחזר דפים במהירות: כאשר אתם נמצאים בדף השוואת גרסאות (שאליו מגיעים באמצעות לחיצה על "הבדל", בדף השינויים האחרונים) מופיע בפניכם הקישור "שחזור". לחיצה עליו תחזיר את הערך למצבו הקודם, כאשר השינוי יסומן כמשני, ותקציר העריכה יהיה "שוחזר מעריכות של X (שיחה) לעריכה האחרונה של Y". במקרה שברור לכם שכל תרומה באשר היא של משתמש מסוים היא השחתה, אין צורך שתחפשו את תרומותיו בדף השינויים האחרונים; היכנסו לדף התרומות שלו, ולחצו על הקישור "שחזור", הנמצא בצמוד לכל עריכה שביצע. הקישור מופיע לצד שינויים רק אם לא בוצעו עריכות נוספות בדף לאחר אותו שינוי.

במקרים בהם המשתמש "מציף" את דף השינויים האחרונים, היכנסו לדף התרומות שלו והוסיפו לסוף שורת ה-URL את הכיתוב: "‎?bot=1". לדוגמה:

https://he.wikipedia.org/wiki/מיוחד:תרומות/VandalUsername?bot=1

במצב זה, ייפתח בפניכם דף התרומות הרגיל, אלא שכאשר תשחזרו את תרומות המשתמש, השחזור והתרומה המשוחזרת לא יופיעו בדף השינויים האחרונים. משתמשים שכן מעוניינים לצפות בתרומות המשוחזרות ובשחזורים יכולים ללחוץ על "הראה בוטים".

שימו לב

  • צריך לוודא שהשחזור נעשה לגרסה היציבה. כמו כן, צריך לזכור שהשחזור מגלגל לאחור את כל התרומות של המשתמש ולכן כדאי לוודא שאין לו תרומה חיובית לערך לצד ההשחתה. אין להשתמש בכלי זה לעריכה שאינה השחתה פשוטה.

בקרת שינויים

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – המכלול:מערכת בקרת שינויים

לרשות מפעילי המערכת כמו לכל המכלולאים עומדים דף השינויים האחרונים ורשימת המעקב. עם זאת, לרשות מפעילי המערכת, כמו גם למנטרים, עומדת גם המכלול:מערכת בקרת שינויים (באנגלית: Patrolled edit) נוספת המובנית לתוך דף השינויים האחרונים ולרשימת המעקב. מפעילי מערכת העוקבים אחרי ערכים בדפים אלו יכולים לסמן דפים שבדקו ולא מצאו בהם השחתות מובהקות כ"מנוטרים". שחזור מהיר של עריכה יסמן אותה כמנוטרת – היות שטופלה כבר. מטרת המערכת כפולה: (1) למנוע מצב שבו מספר מפעילים בודקים את אותו השינוי ובכך מבזבזים את זמנם בסוג זה של כפילות. (2) לעזור לסנן ערכים שלא נבדקו כלל.

סימון ערך או דף כבדוק משמעו שאין השינוי מהווה ונדליזם (הפרת זכויות יוצרים, זבל וכדומה) – סימון ערך או דף כבדוק לא נועד לאשר את אמיתותו או נכונותו של השינוי שבוצע. בהתאם לכך, הוא אינו מדרג את הערכים ואינו משפיע עליהם מבחינת קוראי המכלול וכותבי הערכים, ולמעשה – כל מי שאינו מפעיל מערכת או מנטר.

ניהול הרשאות משתמש

מפעילי מערכת יכולים להעניק ולהסיר את ההרשאות בדוק עריכות אוטומטית, מנטר, חסין חסימות IP ויוצר חשבונות. על מנת לעשות זאת יש לגשת לדף מיוחד:ניהול הרשאות משתמש, ולהקליד את שם המשתמש הרצוי.

ייבוא דפים

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – עזרה:ייבוא

מפעילי מערכת ועורכי ממשק יכולים לייבא דפים ממיזמים עבריים אחרים לכאן באמצעות הדף המתאים.

שליחת הודעה המונית

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – עזרה:הודעה המונית

מפעילי המערכת יכולים לשלוח הודעות למשתמשים מרובים באמצעות הדף המתאים.

טיפול בהעתקה

דף מדיניות: המכלול:זכויות יוצרים

ברגע שמגלים העתקה, כדאי ללכת לתרומות המשתמש ולבדוק אם המשתמש הרחיב ערכים קיימים או כתב חדשים. אם כן, צריך לבדוק גם אותם. ברגע שמתגלה העתקה יש למפעיל שתי אפשרויות. הראשונה – מחיקה מהירה. השנייה – שימוש בתבנית הפרת זכויות יוצרים. אם ההעתקה הייתה מאתר מסחרי (נניח נענע, ynet וכו') צריך למחוק בלי להמתין כי ברור שיש פה הפרת זכויות יוצרים. אם העתקה הייתה מפורום או אתר פרטי, צריך להשתמש בתבנית הפרת זכויות יוצרים. כדאי להודיע למשתמשים אנונימיים על גילוי הפרת זכויות יוצרים תוך פרק זמן קצר מכתיבת הערך. אם חלפו יותר מ-30 דקות, אין טעם להודיע כי סביר להניח שהאנונימי כבר עזב את השרת וכשיתחבר מחדש, ה-IP שלו יהיה שונה.

למקרה של העתקה סדרתית, שקלו שימוש בתבנית:נשימה עמוקה וכוס מים קרים.

רשימת דפים חשובים

כל המפעילים החדשים חייבים לקרוא, בראש ובראשונה, את הדפים הבאים לפני שהם מתחילים בפעולתם:

קישורים חיצוניים